Всичките ми медийни изяви след атентата срещу Иван Гешев са

...
Всичките ми медийни изяви след атентата срещу Иван Гешев са
Коментари Харесай

Ясен Тодоров: Ще си подам оставката, ако се установи, че не е имало взрив срещу кортежа на Гешев

Всичките ми медийни изяви след атентата против Иван Гешев са съгласувани напълно с Борислав Сарафов. Това съобщи в предаването " Денят стартира " на Българска национална телевизия зам.-директорът на Националната следствена работа (НСлС) Ясен Тодоров. 

" Медийните ми изяви на 2 и 3 май са напълно съгласувани с пресцентъра на Министерство на вътрешните работи и самия Борислав Сарафов, като дори той съобщи на останалите зам.-директори и представителя на националното разследване, че от един миг нататък единствено аз ще споделям с медиите ".

Той съобщи, че само е удостоверил казаното от Сарафов в деня на случая - че взривното устройство е направено, с цел да убива хора. Потвърди и за наличието на израелския специалист.

" Израелският експерт, който беше на местопроизшестието за малко време, изложи мнението си и аз му вярвам. Пред вас споделям, че в случай че експертизата откри друго, ще си подам оставката. Според мнението на този човек е употребен някакъв тип гърмеж за военни цели, изстрелва осколки с огромна скорост и огромен шокиращ резултат ", сподели Ясен Тодоров.

Той не разяснява детайлности към следствието, само че съобщи, че на всички е пределно ясно, че основният прокурор е бил самичък в автомобила. Тодоров удостовери, че той е завел израелския експерт до мястото на гърмежа и акцентира, че специалистът самичък е предложил подпомагане.

Ясен Тодоров сподели известието, което Борислав Сарафов е изпратил до сътрудниците си в деня на случая. От него излиза наяве, че задграничният специалист е началник на антитерористичното звено на Израел.

 

" Бих отишъл с най-голямо наслаждение на чуване в Народното събрание, само че единствено в случай, че това стане при закрити врата и без телефони, които записват ", сподели зам.-директорът на Национална следствена служба.

Ясен Тодоров добави, че не знае в Националното разследване да има следствия против Бойко Борисов, само че разяснява, че има такива против други народни представители.

" Ясно е на чия страна съм - с цялостното схващане, че това може да ми докара усложенния в живота, не мога в името на някакъв комфорт да си мълча, тъй като желая да мога да виждам хората в очите ", сподели той.

Вижте диалога във видеото

Инфо: Българска национална телевизия

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР