Всичките машини за гласуването на евровота вече са в България,

...
Всичките машини за гласуването на евровота вече са в България,
Коментари Харесай

Всичките машини за гласуването на евровота вече са в България

Всичките машини за гласуването на евровота към този момент са в България, заяви Веселин Тодоров от „ Сиела Норма ". По думите му това са 3000 машини плюс аварийни 10%. Те са в склад, утвърден от ЦИК. Вероятно през днешния ден от Комисията ще ревизират и преброят машините.
Тодоров изясни в предаването „ Преди всички " какво следва от тук нататък:
„ До 15-и представители на ЦИК би трябвало да ревизират софтуера. Вчера имаше инспекция на софтуера - дали работи по този начин, както е разказано в процедурата. Имаме утвърждение. До 15-и би трябвало да се ревизира дали това е конфигурирано на всички машини. Смятаме, че няма да е проблем за тези пет дни това, което е утвърдено, да го инсталираме на всичките 3000 машини. На 15-и или в околните дни по-късно може да има одит от външна организация, евентуално академична институция, която ще ревизира дали вътрешните процеси, по които работи системата, са такива, каквито са разказани. След това идва най-истеричната част - разнасянето на машините, което ще стане на 24-и против 25-и май. След това нашите сътрудници напущат мястото и са разполагаем през целия ден в неделя, без да имат право да са вътре в секциите, само че да са на повикване при механически проблеми ".
Веселин Тодоров увери, че имат задоволително специалисти, с цел да покрият всичките изборни секции.
По думите му машините за гласуването са създадени особено за България, което е и повода за по-високата цена за наем. Ако след тези избори законодателят се откаже от машинното гласоподаване, тези машини значително остават непотребни, изясни той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР