Всичките фишове, които ми бяха връчени вчера в Пътна полиция,

...
Всичките фишове, които ми бяха връчени вчера в Пътна полиция,
Коментари Харесай

Константин Папазов: Не ми е взета книжката, ако някой пак ме снима, ще му дам пари

Всичките фишове, които ми бяха връчени през вчерашния ден в Пътна полиция, са за превишена скорост, за тях не се лишават точки. Имам задоволително точки, това сподели пред " Дневник " Константин Папазов. Той беше потърсен за коментар поради полемиките по какъв начин при толкоз нарушавания към момента има шофьорска брошура.

Пред " Дневник " контрольор Николай Крушарски от " Пътна полиция " разяснява, че по закон точки за превишена скорост, за която се постанова санкция с електронен фиш, се взимат единствено в случай че се кара с над 50 км/ч над ограничаването, и то в обитаемо място.

Константин Папазов притегли вниманието върху метода си на шофиране, откакто се появи видеозапис по какъв начин минава на червен светофар през насрещното платно на кръстовище в София. Пред " Дневник " той първо отхвърли да е карал той колата, само че по-късно се обади, с цел да каже, че въпреки всичко виновността е негова.

При явяването в столичната пътна полиция, с цел да си получи акта за нарушаването, на Папазов бяха връчени още няколко санкции. Появиха се информации, че те са за над 3000 лв..

Папазов посочи, че от връчените му 13 фиша 6 са за нарушавания, направени от различен, като за това имало и доказателства. Те били осъществени с кола, благосъстоятелност на баскетболен клуб " Левски Лукойл ", която се води на негово име, само че се кара от други хора, изясни треньорът.

" За моите нарушавания санкциите са за 1900 лв., а за другите са за 1300 лв.. Аз ще платя 70% от първата сума, както е по-закон ", сподели още Константин Папазов. Той добави, че даже и в миналото да остане без брошура, е задоволително образован, с цел да си я върне след изпит, нямало да има проблем и с психологическия тест.

В платформата " Гражданите ", откъдето потегли и последният клип, има общо 11 сигнала за колата на треньора. Сред тях има и видео по какъв начин тя минава на алено на 17 октомври 2018 година. Сигналът е изпратен до " Пътна полиция ", само че не е ясно дали по-него също е формиран акт.

Това по-скоро не е направено, защото съгласно Закона за придвижване по пътищата, в случай че лидер един път е минал на алено, при наново осъществяване на същото нарушаване санкцията е 200 вместо 100 лв. и книжката се взима за месец.

От " Пътна полиция " обаче отхвърлиха всякаква информация за това какъв брой контролни точки има Папазов и за какви нарушавания е санкциониран, като обясниха, че това е персонална информация, която нямат право да оповестят.

" Цялата страна се тресе като малеби, само че всички са се фокусирали върху едно минаване на алено. Казах си номера на новата кола, дано цяла България ме следи. Който ме снима в нарушаване, колкото е санкцията в КАТ, толкоз му давам и на него ", сподели през днешния ден Константин Папазов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР