Всичките 8 кандидати за генерален директор на БНТ ще бъдат

...
Всичките 8 кандидати за генерален директор на БНТ ще бъдат
Коментари Харесай

СЕМ допусна всички кандидати до изслушване за генерален директор на БНТ

Всичките 8 претенденти за общоприет шеф на Българска национална телевизия ще бъдат изслушани от Съвета за електронни медии в третия стадий на състезанието. Това решение взеха членовете му през днешния ден.

Преди да гласоподават, в Съвет за електронни медии разискаха кандидатурата на Емил Кошлуков поради писмата от известни персони и някогашни чиновници на Българска национална телевизия, които приканват съвета актуалният началник на малкия екран да не бъде позволен до състезанието. Според писмата той няма задоволително публичен престиж, каквото е едно от условията за присъединяване в състезанието. По думите на Пролет Велкова от Съвет за електронни медии обаче отстраняването на Кошлуков на този стадий от състезанието може да докара до обжалване, което да въвлече съвета в юридически процедури.

Затова и Симона Велева от Съвет за електронни медии се ангажира по време на състезанието да зададе всички въпроси към Кошлуков, свързани с неговия престиж и професионализъм. По думите ѝ тъкмо този аршин за публичния престиж е индивидуален. Същевременно Соня Момчилова, ръководител на Съвет за електронни медии, изясни, че са пристигнали и писма в отбрана на Кошлуков.

Така концепциите си ще показват Сашо Диков, юристката Ирина Величкова, Сашо Йовков, Василена Матакева, Емил Кошлуков, Венелин Петков, Красимир Ангелов, началник на БНР Радио Кърджали, и преподавателката по публицистика Светлана Божилова. Точно в този ред, направен по реда на внасянето на документите им за състезанието, те ще бъдат изслушани в два следващи дни. Първите 4-има ще се явят на 27 юни, останалите - на 28 юни.

Изслушванията стартират в 10,30 ч, като за всеки претендент ще бъдат отделени по 85 минути. В първите 15 той ще показа себе си и концепцията си, по-късно ще има 25 минути за въпроси от страна на членовете, 20 минути - за отговори, като те могат да бъдат удължени с още 10 минути. Накрая по традиция ще бъдат оставени по 5 минути за въпроси от страна на чиновниците в Българска национална телевизия и по още 10 минути за отговори.

Съвет за електронни медии ще гласоподава за новия общоприет шеф на публичната телевизия на 29 юни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР