Всичките 379 пътници и екипаж от самолет на Джапан еърлайнс

...
Всичките 379 пътници и екипаж от самолет на Джапан еърлайнс
Коментари Харесай

Спасиха пътниците от пламналия Еърбъс, загинаха 5 души от другия самолет ВИДЕО

Всичките 379 пасажери и екипаж от аероплан на " Джапан еърлайнс " са били избавени от голям пожар, избухнал при конфликт с по-малък аероплан на бреговата защита на токийското летище " Ханеда ", съобщи Ройтерс.

На фрагменти, излъчени онлайн по японската телевизия Ен Ейч Кей, се вижда по какъв начин самолетът " Еърбъс А350 " на " Джапан еърлайнс " избухва в пламъци, до момента в който се плъзга по асфалта след приземяването си. Той бе изцяло обзет от пламъците макар трескавите старания на огнеборците да овладеят пожара.

Като по знамение всичките 367 пасажери и 12-членният екипаж бяха сполучливо евакуирани.

Японската брегова защита сподели, че в конфликта е взел участие един от нейните самолети, който се готвел за политане към летище " Ниигата " на западното крайбрежие на страната, с цел да достави помощи за засегнатите от мощното земетресение в новогодишния ден, лишило живота на минимум 48 души.

Говорител на бреговата защита съобщи, че капитанът на самолета е съумял да се избави. Останалите петима членове на екипажа са починали, заяви организация Киодо, като се базира на локалната полиция, представена от Българска телеграфна агенция.



Японският министър председател Фумио Кишида е наредил на съответните служби бързо да създадат оценка на вредите и да дават информация на обществеността, съобщи неговата канцелария.

Всички писти на летище " Ханеда " са затворени след случая, сподели представител на летището. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР