Всичките 14 ВиК дружества, в страната, поканени да кандидатстват по

...
Всичките 14 ВиК дружества, в страната, поканени да кандидатстват по
Коментари Харесай

ВиК дружествата ще строят и реконструират близо 350 обекта в страната

Всичките 14 ВиК сдружения, в страната, поканени да аплайват по Оперативна стратегия „ Околна среда “ 2014 – 2020, подадоха предварително планове за финансиране по процедура „ Изграждане на ВиК инфраструктура " по ОПОС.

Крайният период, в който те трябваше да показват плановите си оферти пред Управляващия орган на програмата, е 23 април 2019 година, като всички сдружения подадоха документи от 15 февруари до 19 април.

Обектите за финансиране са избрани с квалифицираните от Министерство на регионалното развитие районни прединвестиционни изследвания.

До края на програмния интервал със средства по ОПОС във ВиК бранша в страната ще бъдат вложени към 1,2 милиарда лева С тях ще бъдат реконструирани или построени близо 350 обекта. Това са 19 пречиствателни станции за питейни и отпадъчни води, близо 1300 км водопроводи и канализация, 146 помпени станции и други уреди в 51 обитаеми места. Предвижда се да бъдат оповестени над 190 публични поръчки.

От усъвършенстваната инфраструктура и ВиК услуги ще се възползват над 2 млн. души.

Инвестициите са основни за бранша, който има голяма инфраструктура, включваща над 90 хиляди км ВиК мрежа в страната сега, над 5430 резервоара, 3370 помпени станции за питейни води, 67 пречиствателни станции за питейни води и още 97 за отпадъчни.

Тази стратегическа инфраструктура би трябвало да се развива, модернизира и поддържа непрестанно, за което са нужни големи вложения.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР