Всички знаят, че човек има нужда от около осем часа

...
Всички знаят, че човек има нужда от около осем часа
Коментари Харесай

Правилата на полезния сън

Всички знаят, че човек има потребност от към осем часа сън, с цел да се усеща добре и да е дееспособен. Но в живота на всеки има дни, а от време на време и месеци, когато му се постанова да спи по към четири часа.

Съществуват митове за йоги, които в никакъв случай не спят, а френският император Наполеон е бил уверен, че сънят е нездравословен табиет, само че по този начин и не могъл да се откаже от него.

 Сънища

Можете да намалите потребността си от сън и в същото време да го извършите по-дълбок и по-полезен за вас, с цел да възстановите бързо силите си.

Трябва да се научите да отпускате всичките си мускули, тъй като от това зависи по какъв начин ще заспите. Само изцяло отпуснатото тяло изпада в бездънен сън.

 Недоспиване

Винаги проветрявайте помещението, в което спите, даже да ви се коства, че въздухът си е напълно пресен. Човек привиква с всичко и може въобще да не забележите какъв брой е задушно в стаята.

Не яжте нищо пет часа преди лягане. Ако не можете да се откажете от вечерята, хапнете зеленчуци на пара и пийте прясно мляко с индийско орехче преди да си легнете.

Топлият душ преди лягане е освен хигиенична процедура, само че и в допълнение средство за изцяло разпределяне. Сутринта се измивайте с хладка вода, вечер – с топла.

Дори да страдате от бодърствуване и да не сте в положение да заспите, не прибягвайте до приспивателните, тъй като те ще ви вкарат в обаян кръг.

Колкото и да обичате половинката си, по-добре ще се наспите, в случай че сте напълно сами в леглото. Сънят е единствено ваш и имате потребност от цялостно успокоение и тишина, с цел да се наспите добре.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР