Всички знаем, колкото и да не ни се иска, по-голямата

...
Всички знаем, колкото и да не ни се иска, по-голямата
Коментари Харесай

10 начина да работим умно, а не трудно

Всички знаем, колкото и да не ни се желае, по-голямата част от живота ни минава в работа, уви, а не занимания.

Да, това е не чак толкоз прелестен факт, само че в случай че успеем да улесним работата си, всичко става малко по-приятно.

На 1 май, в Ден на труда и на интернационалната работническа взаимност, ви представяме 10 метода, с които да работим мъдро, а не мъчно.

1. Правете повече почивки

Да стартираме с мозъка! Когато претоварим нашия „ компютър “, той забива и по тази причина би трябвало да вършим чести рестартирания. На всеки кръговиден час по 10 минути отмора, ще направи работата изключетелно приятна и лесна за извършване.

2. Правете си описи със задания за деня

Работата постоянно е по-лесна, когато е подредена. Списък със задания за деня ще онагледи това, което би трябвало да свършим. Но е целесъобразно той да бъде реален и да се вмъква във времето, което имаме.

3. Оставете телефона си настрани

Когато работим е извънредно значимо да не се разсейваме от странични фактори. В днешно време Фейсбук запълва голям дял от всекидневието. Хубаво е по време на работния ден, телефонът да бъде настрани и да се употребява единствено за служебни задължения.

4. Събуждайте се по-рано

Настройката на организма за деня е доста значима! За задачата 1 час преди работния ден е добре да станем, да се освежим, да закусим и пием кафе… и с усмивка да поемем по пътя за работа.

5. Слушайте безшумно музика

Тиха и спокойна музика, успокояват сетивата ни. Когато работим в офис, слушането на музика е успокояваща терапия и прави атмосферата приятна.

6. Работете измежду природата

Заради пандемията от Ковид-19 всеобща част от хората поработиха от у дома много време и след това някои от компаниите го откриха като добър способ. А хората, които не престават да правят служебните се отговорности от у дома, умерено могат да се възползват от това и да работят измежду природата. Слънцето и чистият въздух спомагат за по-голяма работливост.

 10-те метода да работим мъдро, а не мъчно

7. Следете напредъка си и се награждавайте

Винаги когато постигнете нещо ново на работното си място, се награждавайте с обичано за вас занятие. Така ще се мотивирате и ще желаете да постигате и още, и още. Важно е да се самооценяваме и да демонстрираме, че сме щастливи от самите себе си.

8. Не се стресирайте

Няма работа без напрежение. Но каквото и да се случва, е добре да понижим равнището на стрес, с цел да не изтощаваме организма си. За всеки проблем има решение! Вместо да задълбаваме в казуса, е добре да търсим уместно решение на казуса.

9. Комуникирайте с нови хора

Във всяка една сфера общуването с хора с повече познания ни прави по-продуктивни. Затова е значимо да търсим хора, които да са над нас и да се учим на нови и нови неща.

10. Самообучавайте се

Винаги е добре да търсим информация за сферата, в която работим. Така ще сме по обогатени, ще вървим крачка напред, ще ни бъде по-леко и ще развиваме себе си в вярната посока.

А по случай 1 май – Деня на труда, поздравяваме всички трудещи се, можещи и знаещи!

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР