Всички знаем колко изтънчена напитка е виното и че е

...
Всички знаем колко изтънчена напитка е виното и че е
Коментари Харесай

Кое сирене е подходящо за виното, което пием?

Всички знаем какъв брой изтънчена напитка е виното и че е харесвано от доста хора. Ако го предпочитате и вие, изключително при събирания със семейство, родственици и плиятели, евентуално би ви било потребно да сте наясно кои са типовете сирена, пасващи на другите типове вино.

Сиренето е отлично комбиниране с виното, по тази причина дано в тази публикация ви срещнем с най-хубавите комбинации сред сирена и вино, за са може оптимално да се насладите на това наслаждение от консумирането на тази толкоз обичана напитка.

Синьото сирене

Този тип сирене най-често може да бъде приготвено от козе, овче или краве мляко. През процеса на зреенето му, към него се прибавят и специфични синьо-зелени плесени, помаги за добиването на този характерен мирис и необикновен усет на синьото сирене. С времето усетът на тези сирена става все по-силен, по тази причина е добре да се има поради и какъв брой време са престояли, преди консумирането им. Както виновността, по този начин и синьото сирене има възраст.

Поради своя солен и мощен изострен усет, синьото сирене се съчетава отлично с десертни типове виновност, като тяхната уязвимост ще балансира остротаа на усета му. Такива типове виновност са – шира, порто и розе. Калифорнийско каберне, каберне совиньон и ковиньон блан, също са доста подобаващи.

Понякога обаче, в случай че синьото сирене е прекомерно остро на усет, това може да окаже въздействие върху вкусовите качества на совиньон блан, тъй че, е добре този тип сирене да се съчетава най-вече с десертни червени виновност.

Сиренето " Бри "
 Да си създадем домашно малиново вино Да си създадем домашно малиново вино
Много хора се влюбиха в малините от детството си заради ненадминатия „ летен “ мирис, наслада и прелестен цвят на зрели плод...

Този тип сирене е направено от пастьоризирано или сурово обезмаслено краве мляко, като има присъща кремообразна текстура, мека ядлива обвивка. Често се подправя с разнообразни билки, чесън и маслини. Хубаво е да се употребява, когато е изцяло узряло, с цел да може да усетите напълно неговите вкусови характерности и текстура.

Това сирене е отлично за комбиниране в пенливи типове виновност като – шампанското и други сходни газирани и резливи виновност. Най-добри биха били испански, френски и калифорнийски сортове.

Моцарелата

Това сирене нормално се създава от биволско или краве мляко. Често го вършат в разнообразни ферми като меки, овални части. Доста е уместно за салати, в които са включени маслини и домати, а босилекът придава и по-богат усет съм него. Моцарелата има присъща фина, мека и кремообразна конструкция, с леко солен усет.

Добре е да се комбинира с разнообразни типове изсъхнало френско вино като – сансер и совиньон блан. Ако обичате сладко-соленият усет, би трябвало да се има поради, че този тип сирене може да бъде сервирано дружно със конфитюр или мед, в композиция с виното.
 Виното - потребно освен за здравето, само че и за семейството! Виното - потребно освен за здравето, само че и за семейството!
Всички обичаме вино, някои даже прекомерно доста. Също по този начин е потвърдено, че в уравновесени количества, то е потребно и за здравето ни. Но...

Пармезанът

Това сирене постоянно се прави от напълно или отчасти обезмаслено краве мляко. То е изсъхнало и мъчно за дъвчене вид сирене, по тази причина постоянно се употребява настъргано, като има остъл и доста мощен усет.

Добре може да се съчетае със сладки червени виновност от Тоскана, Италия като да вземем за пример – Брунело ди Монталчино. Това вино би трябвало да престои най-малко десетина години, с цел да има идеалните вкусови качества, като е доста скъпо, само че несъмнено си коства да бъде опитано, дружно с пармезан.

Пекорино

Това сирене също е италианско по генезис, само че е направено от овче мляко. Неговото отлежаване и зреене е постепенно и мъчно, изискващо доста време. Но усетът му е в действителност неповторим и заслужава да се опита. Пекорино се съчетава добре с червени типове виновност с доста високо алкохолно наличие. Вкусът му е кондензиран и е с гъста текстура.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР