Всички знаем колко е важно да си набавяме ежедневно пълноценен

...
Всички знаем колко е важно да си набавяме ежедневно пълноценен
Коментари Харесай

Лекар: Ако се будите през нощта, не правете това

Всички знаем какъв брой е значимо да си набираме всекидневно пълностоен и първокласен сън. Но сигурно на всеки от нас се е случвало да се разсъни измежду нощ със необичайно чувство и да не може да заспи известно време. В идващите редове ще ви представим няколко потребни метода по какъв начин бързо да се върнете в страната на сънищата. А също така споделяме и експертното мнение за това какво е добре да избягвате, в случай че се разсъните през нощта.

Не ставайте до тоалетна

Естествено, в случай че е неотложно и не издържате - да, само че в случай че ще се разноските до тоалетна единствено тъй като не можете да заспите, не го правете. Самото ставане от леглото усилва сърдечния ви темп, а в случай че започнете и да се движите - ритъмът става все по-силен, а заспиването по-късно - все по-трудно и постепенно, защото сърдечният темп още веднъж ще би трябвало да се успокои, което не става веднагически.

Не гледайте часа

Обикновено в наши дни огромен % от популацията се разсънва и още с отварянето на очите хваща телефона и стартира да ровичка из обществените мрежи. Това обаче е огромна неточност. Известният експерт по сън, доктор Майкъл Бреус, поучава също по този начин да не поглеждате какъв брой е часът, в случай че се разсъните измежду нощ. Вместо това се отпуснете и релаксирайте - по този начин доста бързо ще се върнете към спането.

Не пресмятайте какъв брой време ви остава до формалното пробуждане

Голяма част от хората към този момент осъзнават какъв брой е значим качественият сън, само че тук пък идва още едно терзание - дали се оправят с осъществяването и приемането му. В устрема си от време на време да си набавим нужните часове сън, от време на време се стресираме прекалено много, което води до нарушаването на качеството му. Това може да докара и до пробуждане измежду нощ. Ако ви се случи, недейте да гледате какъв брой е часът и по-късно да пресмятате още какъв брой часове може да си поспите, до момента в който станете за работа.

Ако се разсъните преди алармата си или в средата на нощта, то не прибягвайте до разсейващите мобилни устройства, а се обърнете на другата страна, затворете очи, релаксирайте съзнанието си и спрете да мислите за идния ден. Много скоро по-късно още веднъж ще се придвижите в страната на сънищата. Послушайте експертното мнение на доктор Бреус и ги изпробвайте и прилагайте всякога, когато изпитате потребност. Ако имате по-сериозни проблеми със заспиването, буденето нощем, безсънието - то е целесъобразно да се консултирате със експерт, който въпреки всичко да откри повода за тези положения.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР