Всички знаем, че закуската е най-важното ядене за деня. И

...
Всички знаем, че закуската е най-важното ядене за деня. И
Коментари Харесай

Защо НЕ трябва да ядем банани за закуска?

Всички знаем, че закуската е най-важното ястие за деня. И не, това не е следващият мит, а е чистата истина. Измислянето на подобаващата закуска обаче постоянно е леко изтощително.

Колко от вас, чудейки се какво да си създадат за закуска, изяждат един или два банана? Много бързо и ефикасно, нали? Да, само че става известно, че бананите не са най-оптималният избор за първото ни ястие за деня.

Въпреки че този плод е считан за бърза и питателна закуска, нутриционистите по никакъв начин не се съгласяват с това изказване.

Едва 25% от структурата на банана е формирана от захари, което го приравнява към относително киселите плодове.

Най-подходящият вид за вашата закуска е ядене, богато на мазнини, което да ви зареди с задоволително сила за началото на деня, тъй че да останете сити до идващото ястие.

Да, в началото бананите ще ви дадат огромен приток на сила, само че за напълно малко. Малко по-късно ще започнете да се чувствате изтощени и гладни.

Ако въпреки всичко прекомерно доста харесвате бананите и те са неделима част от вашата закуска, решението на казуса е елементарно. Комбинирайте банана с храни, богати на мазнини, като авокадото да вземем за пример. По този метод организмът ви ще си набавии доста повече сила за първата половина от деня.

Вече споменахме, че бананите спадат към групата на по-киселите плодове. Именно, с цел да се обезврежда резултатът на киселинност, имаме потребност от артикули като авокадото. Комбинирайки банана с други храни, ще успеем да извлечем от него единствено потребните субстанции – калий, магнезий и прочие.
 Скритата истина за бананите  Скритата истина за бананите  Скритата истина за бананите  Скритата истина за бананите
Прочетете още:
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР