Всички знаем, че Турция няма да се присъедини към ЕС.

...
Всички знаем, че Турция няма да се присъедини към ЕС.
Коментари Харесай

Борисов: Всички знаем, че Турция няма да се присъедини към ЕС

Всички знаем, че Турция няма да се причисли към Европейски Съюз. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов след шестата Среща на държавните и държавни ръководители на страните от Централна и Източна Европа и Китай, която се организира в Унгария.

Според Борисов страните членки на Европейски Съюз би трябвало да мислят за едно сходно на Брекзит стратегическо съглашение, което да бъде подписано с Турция. " Едно такова съглашение може да уреди всичките противоречиви тематики и да подсигурява южния фланг на НАТО ", съобщи още Борисов.

" И Виктор се смя на моите думи, подкрепяйки ги, че от една страна Турция е неприемлива за Европа, само че в това време спиме умерено, че тя ни пази гърба от юг ", добави министър председателят.

Според Борисов когато има строителство, има и мир . По думите му форумът по самодейността " 16+1 ", чиято цел е задълбочаване на комерсиалното и икономическо съдействие сред страните от Централна и Източна Европа и Китай, може единствено да донесе вложения в инфраструктурни планове, което ще донесе мир на Балканите.

Борисов беше безапелационен, че с такива планове радикално ще се промени обстановката на Балканите - " от барутен погреб, от място на етнически противодействия и войни, може да стане нещо доста положително ".

Според Борисов българското домакинство на форума " 16+1 " идва предвид на това, че страните от Централна и Източна Европа регистрират, че в този момент България е в напредък и че има опция за дейна работа в района.

Премиерът показа и че е коментирал с министър-председателя на Унгария Виктор Орбан тематики като председателството на България в Съвета на Европейски Съюз, кохезионната политика, форматите за намира на спомагателни вложения и други. Стана ясно и че двамата са разискали и Източното партньорство и връзките с страни като Грузия, Армения, Азербайджан, Беларус, Молдова и други. " Важно е да бъдат с нас на масата за договаряния за огромните инфраструктурни планове, тъй като това са ни освен съседи, само че и дават опция да е кротичък и спокоен района ".

Относно предстоящите вложения от Китай Борисов съобщи, че страната ни към този момент е обсъждала съдействие с Китай в секторите земеделие и инфраструктура. По думите му Китай интензивно приказва за вложения за транспортния кулоар Солун - Кавала - Александруполис - Бургас - Варна - Русе.

" ... И постоянно приключвам: Да живее " Хемус "! Трябва да създадем автомагистрала " Хемус ", тъй като тя е витално значима за всичките тези планове за Северна България ", добави Борисов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР