Всички знаем, че трябва да избягваме пържените храни, защото са

...
Всички знаем, че трябва да избягваме пържените храни, защото са
Коментари Харесай

5 съвета за по-здравословни пържени картофи

Всички знаем, че би трябвало да заобикаляме пържените храни, тъй като са нездравословни за организма ни. Първо, могат да провокират язва и второ, могат да повишат тежестта ни, без да се усетим.
Всички обичаме пържените картофки, само че постоянно ги заобикаляме, тъй като знаем какъв брой са нездравословни. Има няколко съвета, с които можете да извършите пържените си картофки по-здравословни и да не се притеснявате толкоз, когато ги консумирате от време-на време.
 Лесна пица с филии самун, вместо тесто Лесна пица с филии самун, вместо тесто
Всички знаем, че не е хубаво да изхвърляме храна и е добре да хапваме всичко, което сме купили. Понякога ни се коства, че остарелият самун...
1. Пържете в мощно нагорещено олио – едно от най-важните правила за пържените храни е постоянно да ви пържите в мощно загрято олио. Ако олиото е топло, само че не и горещо, картофите ще попият доста от мазнината, още преди да са почнали интензивно да се пържат. При нагорещеното олио този миг се изключва и те незабавно стартират да се пържат, поемайки доста по-малко олио.
2. Винаги използвайте кухненска хартия – не забравяйте да сложите 2-3 пласта кухненска хартия в дъното на съда, в който вадите картофите. По този метод остатъчното олио ще попие добре в хартията и няма да остане по картофите ви. Това може да намали количеството на признато олио с 20-25%.
3. Опитайте с кокосово масло – пробвайте да пържите картофите с натурално кокосово масло. Трябва да знаете, че в магазините има кокосово масло без мирис и усет на кокос, което е пригодено тъкмо за готвене. То е доста по-полезно и няма да ви навреди толкоз, колкото олиото.
4. Никога не използвайте едно олио по два пъти – доста домакини имат навика да употребяват едно и също олио, с цел да пържат два или три пъти поред в него. Винаги изхвърляйте олиото, в което сте пържили преди малко, тъй като то е нездравословно, в случай че се употребява още веднъж. Не вършиме огромна спестовност, просто вредите на здравето си.
 Лесна рецепта за бухтички като на баба Лесна рецепта за бухтички като на баба
Бабини бухтички – една вкусотия от едно време, с която всички сме отраснали. В множеството остарели бележници с предписания даже липсва, за какво...
5. Купете си апарат за готвене на въздух – сега уредите, в които храната се подготвя на гореща бликам въздух, са доста известни. В тях не е нужно да употребявате олио, а високата температура на горещия въздух може да направи картофките ви хрупкави и да наподобяват на пържени.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР