Всички знаем, че трябва да има съдебна промяна и реформа

...
Всички знаем, че трябва да има съдебна промяна и реформа
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Предлагаме закриването на Специализираната прокуратура и Специализирания наказателен съд

Всички знаем, че би трябвало да има правосъдна смяна и промяна и тъкмо по тази причина от Републиканци за България доста ясно сме декларирали и ще представим секторната си политика за „ Правосъдие “ – понижаване политическата квота във Висш съдебен съвет от Народното събрание, както и закриване на Специализираната прокуратура и Специализирания углавен съд. Към сегашния миг чувството, което има в българските жители е, че това е част от детайла за политически напън върху неуместните на деня.
Това сподели ръководителят на Републиканци за България Цветан Цветанов в „ Денят стартира “ на Българска национална телевизия.

Цветанов обоснова предлагането с обстоятелството, че когато е бил вицепремиер и министър на вътрешните работи не е имало Специализиран съд и Специализирана прокуратура „ Тежките каузи, които имаше тогава в правораздавателната система излязоха с доста тежки неоправдателни присъди, които обаче не виждаме да има в този момент против проведената престъпност “. Той даде за образец случаите с „ Килърите “ и „ Наглите “ като добре свършена работа.

„ Готови сме за изборите от момента, в който регистрирахме партията. Преди парламентарните избори обаче има частични избори в няколко обитаеми места, които са най-важният знак за резултатите от парламентарните избори. Там ще се разбере какви са настройките измежду хората “, съобщи ръководителят на Републиканци за България.

Цветанов разяснява ситуацията, в която се организират изборите: „ Точно по тази причина трябваше да има разговор по значимите тематики сред институциите. Нито едно от предложенията на консултациите на президента не се възприе. Няма никакви проблеми да се вкара видео наблюдаване. Колкото по-прозрачен е изборният развой, толкоз по-добре “.

Относно предлагането на Републиканци за България за промяна и ротация на шефовете на Министерство на вътрешните работи по време на изборите Цветанов съобщи, че: „ Ротацията на служители на реда ще даде опция да се попречва въздействието на политическите сили. Това са първите парламентарни избори за ГЕРБ, които те ще провеждат. Тя би помогнала за възпрепятстването на пазаруването на гласове, каквото се е случило в община Гурково на локалните избори през 2019г. “.

По думите му до момента постоянно са признавани изборните резултати, само че в този момент има сигнали, че това може да не се случи. Цветанов Цветанов сподели, че до този миг ГЕРБ почтено е печелила и почтено е губила избори, само че изборите през 2019 година приказват друго.

„ Симбиозата и задкулисието сред ГЕРБ и Движение за права и свободи са видни в общините Маджарово и Хасково. Разбрах, че има сделка сред Борисов и Движение за права и свободи през 2018г. Тази сделка е станала след парламентарните избори през 2017г. “.

Цветанов още веднъж даде за образец и случая с Ягодинската пещера и прехвърлянето ѝ към община Борино. „ Попитайте Дариткова за Рудозем дали не е имало предварителни диалози с кандидатка, издигната от други обединения, да се изисква поддръжка за балотаж “, сподели още Цветанов по отношение на изявленията на ръководителят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова, която дефинира казаното от Цветанов като разколебаващо електората на ГЕРБ и втвърдяващ този на Движение за права и свободи.

Той даде и няколко образеца за колаборация сред ГЕРБ и Движение за права и свободи: „ 2015г. ми се обадиха от Движение за права и свободи да подкрепим техния претендент в Исперих, а не самостоятелния. Тогава аз дадох цялостна независимост на структурата и тя поддържа самостоятелния претендент “ и добави, че обстановката в Разград е била сходна.

Цветанов беше безапелационен, че не отделя структури на ГЕРБ, а се следи развой на огорчение на хора от ГЕРБ.

„ Аз съм правилен човек и давам всичко от себе си за дела. Сега пазя хората, които желаят да бъдат парламентарно показани. Никога не съм ходил тук-там, където се правят сделки. Винаги съм защитавал кардинална позиция “, добави ръководителят на Републиканци за България.

Цветан Цветанов подсети за случаи на непозволено въздействие във властта и сподели, че и по това време е защитавал кардинална позиция: „ Трябва да дадем опция хората да бъдат осведомени. Ние през днешния ден не приказваме за политики “.

По тематиката с съветския опозиционер Алексей Навални Цветанов съобщи, че: „ Официалната позиция на страна ни е много безредна и непоследователна. И президентството няма съответна позиция по случая. Аз върша прилика със случая Скрипал. В България също имаше тровени с новичок, а никой не разяснява това “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР