Всички знаем, че рибата е много полезна, а средиземноморската диета,

...
Всички знаем, че рибата е много полезна, а средиземноморската диета,
Коментари Харесай

По колко риба трябва да ядем седмично

Всички знаем, че рибата е доста потребна , а средиземноморската диета, в която тя е един от акцентите, се счита за една от най-ефективните - в случай че желаеме да отслабнем и да бъде здрави и млади.

Сега учените от Оксфордския университет ни дават още една причина да си хапваме риба често-често. И по-точно - три пъти седмично.

Проведеното изследване, с което се доближава до този извод, продължава цели 15 години, а в него взимат присъединяване към половин милион души, които споделят своите хранителни привички. Акцентът е върху консумация на риба, било то бяла, мазна, постна и мастна.
 Снимка 435920

Основният извод е, че хората, които ядат по 360 грама риба седмично, без значение от кой тип, имат 12% по-малък риск от развиване на рак на дебелото черво . Намаляването му е съвсем същото и при приема на единствено 124 грама мазна риба - сьомга или сардини да вземем за пример.

В мазната риба полинаситените мастни киселини, които имат противовъзпалителен резултат, са в доста по-висока централизация. Но и постните не са лишени от тях, въпреки и в по-малки количества.
 Рибата, количеството й в Световния океан и един стеснителен отчет
Рибата в Световния океан е извънредно незадоволителна

Прогнозите са притеснителни

Ако приемем, че междинната порция риба, която се сервира и употребява, е 100 грама, то стигаме до потреблението й три пъти седмично, която учените предлагат, написа Insider.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР