Всички знаем, че работата трябва да бъде предизвикателна и че

...
Всички знаем, че работата трябва да бъде предизвикателна и че
Коментари Харесай

4 начина, с които сами си усложнявате работата

Всички знаем, че работата би трябвало да бъде предизвикателна и че има дни, които са по-тежки и натоварващи от останалите, само че все пак напоследък имате възприятието, че тя, работата ви, е станала доста по-трудна от нормалното. Най-лошото е, че имате това възприятие безусловно всеки ден. Дори най-простите задания ви лишават два пъти повече време, в сравнение с вашите сътрудници, и вие стартирате да мислите, че казусът е във вас.

Това са 4 метода, по които може да вършиме работата си по-предизвикателна, в сравнение с би трябвало:

1. Придържате се към остарели разбирания и работни процеси

Промяната постоянно е сложна. Понякога наподобява по-лесно да се придържаме към добре познатите ни процеси и работни практики, в сравнение с да се приспособяваме към новия метод, по който се вършат нещата в компанията. В последна сметка обаче истината е, че тази смяна е била въведена, защото тя прави работния развой по-ефективен и благонадежден.

Придържането към остарелите разбирания и тактики освен забавя, само че и нервира вашите сътрудници, чиято работливост страда поради вашия отвод да приемете новите способи на работа.

За да се справите с този проблем, първо би трябвало да се запознаете в елементи с новия метод в работата. Имате ли потребност от урок от член на екипа, който към този момент е усвоил новия програмен продукт? Трябва ли да си запишете указания, с цел да сте сигурни, че няма да забравите новата функционалност на софтуера? Усвояването на новите практики и процеси може да лишава малко време, само че в последна сметка това ще си заслужава и вие ще бъдете щастливи, че сте съумели да го извършите.

2. Постоянно търсите непознатото утвърждение

Както множеството хора, и аз обичам да получавам самопризнание и удостоверение, че се оправям добре с работата си. Това освен кара да давам най-хубавото от себе си, само че и ме защищава от това да отстранявам прекомерно доста внимание на неща, които не са ми потребни.

Ако шефът ви е одобрил вашия проект за деяние по дадена задача, вие нямате потребност от в допълнение удостоверение. Въпреки това, доста от нас търсят утвърждение от своите сътрудници и даже от хора, които нямат никаква връзка с работата. Постоянното търсене на утвърждение прибавя в допълнение напрежение в работата и усложнява работния развой.

Има огромна възможност желанието ви да получите утвърждение от колкото се може повече хора да идва от обстоятелството, че не сте сигурни кой има последната дума по плана, върху който работите. Когато започнете работа по нова задача, първото нещо, което би трябвало да извършите, е да разберете кой тъкмо взема решенията. Това ще ви даде нужната убеденост и сигурност, с цел да продължите напред, без да търсите мнението на всички хора, които вземат участие в проекта(и даже на такива, които нямат нищо общо с него).
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР