Всички знаем, че медът може да се използва за борба

...
Всички знаем, че медът може да се използва за борба
Коментари Харесай

Какво се случва с вашето тяло, ако започнете да консумирате мед преди лягане?

Всички знаем, че медът може да се употребява за битка с настинките и навлажняване на кожата ни, само че в действителност медът е супер храна, която има доста изгоди за здравето, за които може би не сте чували.

Комбинирането му с храната е вкусно и здравословно, само че в случай че консумирате единствено една супена лъжица преди лягане и оставите тялото си да всмуква всички потребни свойства през нощта, ще бъдете изумени от cudesата, които ще видите в тялото си.

Ето какво се случва, в случай че ядете мед преди лягане:

1. Качествен сън

Медът съдържа хранителна съставна част наречена триптофан, хормон, който ви оказва помощ да се отпуснете и да сигнализирате на тялото си, че е време за сън.

Въпреки че тялото ни се нуждае от тази аминокиселина, то не я създава естествено и би трябвало да се набира с храната.

Понякога се разсънваме измежду нощ. Това е по този начин, тъй като мозъкът се нуждае от вещество наречено гликоген по време на сън и това кара надбъбречните жлези ситуирани в бъбреците, да изхвърлят адреналина и кортизола, което пречи на съня. За благополучие медът съдържа гликоген, тъй че пиенето му преди лягане ще ви помогне да избегнете прилив на адреналин и да осигурите добър сън.

2. Понижено кръвно налягане

Тъй като високото кръвно налягане е способствуващ фактор за забележителен риск от сърдечно-съдови болести, е доста значимо да се поддържа умерено и устойчиво. Медът съдържа антиоксидантни съединения за които е потвърдено, че намаляват кръвното налягане, което прави лъжицата мед вечер добър метод за попречване на високото кръвно налягане.

3. Ще намалите триглицеридите си

Триглицеридите са тип мазнини в кръвта. Високите равнища на триглицериди значат риск от сърдечни болести и диабет. За благополучие, медът е обвързван с по-ниски равнища на триглицериди в тялото ни.

4. Укрепва имунната ви система

Медът е богат на антиоксиданти и антибактериални средства, които спомагат за укрепването на имунната ви система, което ви прави по-силни в битката с инфекциите, породени от микроорганизми като бактерии, гъбички и многочислени вируси.

5. Тялото ви ще стартира да изгаря мазнините по-бързо

Медът ускорява метаболизма ви, като има термогенен резултат върху тялото ви. Това значи, че усъвършенства кръвообращението, леко покачва телесната ви температура, като ви оказва помощ да изгаряте мазнините без изпитание.

6. Намалява кашлицата

Медът е натурален противовъзпалителен артикул. Следователно потреблението на супена лъжица мед, смесена с гореща вода всяка вечер, може да понижи дразненето в гърлото и да избегне кашлицата. Плюс това медът е добър антибиотик, който може да помогне в битката с всяка бактерия, която попадне в гърлото ви.

7. Забавяне на стареенето

Най-добрият натурален метод за закъснение на стареенето е да се употребяват антиоксиданти, а медът е в обилие. Винаги е добре да хидратирате и нанасяте серуми върху кожата си, само че пиенето на мед всяка вечер преди лягане ще ви помогне да преодолеете признаците на стареене.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР