Всички знаем, че консумацията на яйца може да донесе доста

...
Всички знаем, че консумацията на яйца може да донесе доста
Коментари Харесай

Полезните храни, които могат да ни вредят – яйцата

Всички знаем, че потреблението на яйца може да донесе много изгоди освен за здравето ни, само че и за нашата активност. Те са един от най-разпространените артикули, които консумираме съвсем всекидневно. Яйцата попадат в групата със суперхраните, поради доста потребни свойства, които имат.

Те съдържат омега-3 мастни киселини, витамини от групата В и цинк. Казано по-просто яйцата събират в състава си всички нужни хранителни субстанции, нужни на организма. Те са храна за мускулите, само че и за мозъка и са подобаващи за здравословна закуска, тъй като дават възприятие за задоволеност. И още – имат в себе си всички съществени аминокиселини и са отличен източник на протеини.

Но…

Яйцата могат да причинят жлъчни рецесии

Прекомерната им приложимост крие опасности за черния дроб и жлъчката. За доста хора вечерята с омлет, може да бъде последвана от тежка нощ с жлъчна рецесия. Тук обаче казусът идва от метода им на подготвяне – пържене в масло или олио.

Решението

Най-добре е да консумирате яйцата сварени, а в случай че доста обичате омлет, то тогава си го правете на тиган без лой и прибавете към него свежа салата, която ще подкрепи храносмилането.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР