Всички знаем, че жената винаги е права и спорът с

...
Всички знаем, че жената винаги е права и спорът с
Коментари Харесай

Проучване: Ето защо е безполезно мъжът да спори с жена си

Всички знаем, че дамата постоянно е права и разногласието с нея в множеството случаи е изцяло неправилен. До този извод стигат даже самите учени, които организират прочуване от Каролинския институт. Периодът на това изследване е от 1973 до 2013 година.

На първо място те открояват мощния епизодичен темперамент на мозъка на дамата. В живота те помнят доста повече моменти от мъжете и надлежно ги употребяват, с цел да потвърдят своята справедливост. Това е линия и на самия женски темперамент, с която е неефикасно да се спори. Съветът към господата е да бъдат по-отстъпчиви. Разбира се, можете да кажете на дамите по какъв начин да постъпят, само че оставете избора им техните ръце. Така ще е по-лесно и за двете страни, а и ще спестите време от непотребни диалози. Можете да завършите разговора и с думите „ Скъпа, ти в действителност беше права “. С това въпросът се изчерпва, а дамата е щастлива и няма да обръща толкоз внимание на детайлите.

На второ място се слага, че от време на време това е комфортно самите мъже. Те могат да не вършат нищо, само че в това време всички решения да бъдат взети. Понякога това може да бъде отлично решение, различен път да носи произшествия със себе си. Все отново, можете понякога да оставите половинката си да е глава на фамилията и по този метод да запазите душевната атмосфера вкъщи. Разбира се, при груби или очевидни неточности от страна на дамата до вас, можете с доста обич и тактично да ѝ намекнете, че не е права и да вземете нещата в свои ръце. 

На последно място това се дължи на склонността на дамите да взимат спонтанни решения. Те не мислят в множеството случаи стратегически и вършат заключения по друг метод от представителите на мощния пол. Много постоянно те не виждат следствията от своя избор и настойчиво упорстват, че би трябвало да се постъпи точно по този метод. Това от своя страна им дава опция да видят до какво водят техните действия и да помислят, преди да вземат решение. Не би трябвало обаче да им натяквате за неверния избор, а просто ги оставете да си вземат поука. Достатъчно е да го създадат и сами да схванат за грешката си. Думи като „ Нали ти споделих? “ няма да доведат до нищо положително и единствено ще влошат ситуацията.

В последна сметка разбирателството е доста по-ценно и можете да оставяте по-често половинката ви да бъде права. Опитайте се да я убедите в своята теза с ясни образци, а не със спор.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР