Всички знаем, че изварата е полезна за нас. Освен че

...
Всички знаем, че изварата е полезна за нас. Освен че
Коментари Харесай

Какво ще се случи с тялото ви, ако ядете извара всеки ден?

Всички знаем, че изварата е потребна за нас. Освен че прави костите ни здрави, тя има доста други преимущества. Знаете ли, че тя може да забърза метаболизма ви и да поддържа равнищата на кръвната Ви захар естествени? Всички типове сирена са здравословни, без значение от количеството мазнини. А изварата наподобява най-вкусно.

Ето за какво е добра концепция да ядете извара всеки ден:

1. Метаболизмът ви ще се забърза

Витамините В, които могат да бъдат открити в изварата в огромни количества, възстановяват обмяната на веществата. Витамин В12 покачва успеваемостта на мозъка и оказва помощ на тялото да усвоява желязото по-добре. Рибофлавинът трансформира въглехидратите в сила и пантотеновата киселина усъвършенства метаболизма на протеини, мазнини, въглехидрати и аминокиселини в организма.

2. Мускулите ви ще се оформят

Изварата съдържа протеин, наименуван казеин, който се усвоява постепенно и спомага за увеличение на мускулното тегло. Това е повода доста спортисти да ядат извара, преди да заспят: аминокиселините попадат в кръвта и мускулите получават здравословно количество хранителни субстанции от изварата.

Освен това, изварата ви кара да се чувствате сити и енергични за дълго време. Също по този начин е чудесна за вегетарианци (които въпреки всичко ядат млечни продукти), тъй като съдържа целесъобразното на ден количество протеин.

3. Ще отслабнете по-лесно

В изследване от 2015 година беше открито, че изварата може да ви помогне да отслабнете, даже и да не вършиме постоянно тежки тренировки! В изследването е имало 2 групи хора: хора, които са с ненужно тегло, които следват нискокалорична диета, и ядат извара постоянно, без да вършат физически извършения и друга група хора, които са имали същата диета, само че също са спортували.

Членовете на двете пробни групи съумяха да отслабнат. Така че, в случай че мечтаете да отслабнете и нямате задоволително време за фитнес, просто прибавете извара към вашата диета.

4. Полезна е за женското репродуктивно здраве

Млечните артикули, изключително изварата, са богати на протеини, калций и витамин D. Редовното ястие на извара е ужасно за женското здраве, защото спомага за стабилизирането на менструацията и поддържа хормоните уравновесени.

Редовното ястие на извара може даже да понижи риска от рак на гърдата. Едно 16-годишно изследване потвърди, че високото равнище на витамин D и калций при дамите преди менопаузата спомага за понижаване на риска от развиване на рак на гърдата.

5. Костите ви ще станат по-силни

Знаем за преимуществата на продуктите, богати на калций още от нашето детство. Най-вече, че нашите кости и зъби ще станат по-силни, в случай че ги включим в нашата диета. Освен това, калцият, който получаваме от храната, се усвоява тъкмо както и калция, който можете да получите от добавките. Сиренето съдържа 28% от целесъобразното на ден количество калций. Той също има позитивно въздействие върху метаболизма и плътността на костната тъкан.

Можете да получите оптимален резултат от калция, в случай че започнете да ядете млечни артикули още от детството. Едно дете би трябвало да яде извара, сирене и други млечни храни. Храненето с богати на калций храни по време на бременност понижава риска от развиване на остеопороза и стабилизира нервната система.

6. Нивата на кръвната Ви захар ще бъдат постоянни

Изварата съдържа магнезий, който поддържа равнищата на кръвната захар естествени. Той е доста потребен за хора, които имат диабет вид II, защото оказва помощ на организма да се бори с заболяването и минимизира въздействието й. Ако ядете извара всеки ден, би трябвало да вземете поради наличието на мазнини: не би трябвало да има повече от 1,5% мазнини. Ако има повече мазнини, би трябвало да се въздържате от ястие всеки ден.

7. Вашата сърдечно-съдова система ще бъде тонизирана

Освен нормализирането на равнищата на кръвната захар, магнезият в изварата има позитивно въздействие върху сърдечно-съдовата система. Поддържа артериалното налягане под надзор и предотвратява появяването на кръвни съсиреци.

200 грама извара дава на тялото към 30% от целесъобразния дневен банкет на селен. Този детайл е мощен антиоксидант. Неутрализира отрицателния резултат на свободните радикали и защищава кръвоносните съдове и сърдечната тъкан от увреждане.

8. Рискът от инсулт ще намалее

Освен други хранителни субстанции, изварата съдържа калий. Това поддържа водния баланс в тялото, понижава тревогата и взе участие в разпространяването на нервните импулси. Редовното изразходване на калий понижава артериалното налягане и вследствие на това понижава риска от инсулт. Яденето на млечни артикули, в това число извара, предотвратява нещо, наречено метаболитен синдром, който е обвързван със сърдечносъдови болести и диабет.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР