Всички знаем, че има забавяне по отношение на Плана за

...
Всички знаем, че има забавяне по отношение на Плана за
Коментари Харесай

Николай Денков: Всички знаем, че има забавяне по отношение на Плана за възстановяване и устойчивост

Всички знаем, че има закъснение във връзка с Плана за възобновяване и резистентност, като законопроектите, свързани с правосъдната система и енергетиката. Тази заран се чух с господин Борисов, мисля, че изчистихме това недоразумениеq сподели министър-председателят акад. Николай Денков, потвърждавайки, че е разговарял с водача на Бойко Борисов по отношение на териториалните проекти за обективен преход на въглищните райони, заяви БГНЕС.

Денков сподели, че въпросните над 1,4 милиарда лв. няма да влязат в тези райони, в случай че изпуснем момента, а те са значими за хората.

Премиерът напомни, че това, което са създали е безусловно да извадят всички горещи тематики, да ги сложат масата, да предложат решения и да търсят единодушие. " Колкото и да е мъчно, тъй като от тях зависи бъдещето на България ", сподели той.

Днес Денков одобри в Министерски съвет европейския комисар по въпросите на нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта Илиана Иванова.

Иванова също акцентира, че единствено България не е предала своите териториални проекти.

" 100 млн. евро са съвсем изгубени. Други 800 млн. евро са под въпрос, в случай че това не бъде направено в къси периоди ", сподели още тя и добави, че се надява на разговор, на полемика и на намиране на решение.

Това е първо посещаване в България на Илиана Иванова в новата ѝ позиция. Двамата с премиера са разискали целите на българското държавно управление и по какъв начин да използваме опцията, която нейната позиция дава като благоприятни условия и да се възползваме оптимално от европейските принадлежности в границите на Европейския съюз.

От своя страна Иванова добави, че са разискали главните цели, които стоят на дневен ред – Шенген, Еврозоната, както и главните моменти, свързани с ресорите, които поемам в качеството си на еврокомисар.

" Предстоят ни оттук насетне срещи с отрасловите министри ", означи Иванова.

Еврокомисарят съобщи, че дружно могат и би трябвало да работят за обезпечаване на непоклатимост на национално равнище, както и да се вземат бързи и съответни решения.

" Трябва да имаме своето място на масата на тези договаряния. Обещахме си да бъдем в непрестанен контакт и разговор ", сподели още Иванова. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР