Всички знаем, че голяма част от Черноморието ни вече е

...
Всички знаем, че голяма част от Черноморието ни вече е
Коментари Харесай

Дивите плажове в България

Всички знаем, че огромна част от Черноморието ни към този момент е застроено. Отиваме на отмора и се озоваваме на много многолюден плаж, а в близост вместо дива природа, виждаме хотели, кафенета и заведения за хранене. Шумно, мръсно и безпределно неприятно. Спокойствието отсъства.
Е, ето на кои диви български плажове може да се насладите на приятна и спокойна отмора със фамилията си.
 
1. Силистар
Силистар е може би най-красивият залив по нашето Черноморие. Заради дълбокия залив водата съвсем постоянно е спокойна, през лятото е топла и доста чиста. Плажът е с дължина към 1 км и широчина към 50 м. и е затрупан е със златист пясък.
Намира се на на 5 км южно от село Синеморец по пътя за село Резово. За феновете на плуването, брегът е доста прелестен и гладко преминаващ в дълбочина, а гмуркачите би трябвало да внимават с подводните пещери, има възможност от водовъртежи. Плажът е едно от желаните сърф места по нашето Черноморие.

 
2. Велека
Плаж Велека се намира в с. Синеморец, по устието на р. Велека и един от най-прелестните плажове в България. Разположен е на изолирано място, само че е извънредно хубав и спокоен плаж. Плажуващите могат да се къпят както в морето, по този начин и в по-студените води на реката. До плажа се стига с кола по черен път, намиращ се на основното шосе сред Ахтопол и Синеморец.

 
3. Иракли
Плаж Иракли попада в предпазена околност и се намира наоколо до нос Емине на Южното Черноморие. Намира се надалеч от огромните курорти, заради което е съхранил девствената си природа и чиста околна среда. Плажът е прочут с многото хора, къмпингуващи на палатки.

 
4. Крапец
Плаж Крапец се намира сред Крапец и Дуранкулак, на Северното Черноморие. Плажната линия е дълга над 6 км. Тук може да откриете едни от дребното останали девствени дюни на Черно море. Мястото е безшумно, морето е умерено, уместно за деца и с меко пясъчно дъно.
Дори и през ваканционните летни месеци тази естествена забележителност остава съвсем незасегната от тълпите туристи и разрешава да се отдадете изцяло на почивката си.

 
5. Шабленска тузла
Плаж Шабленска Тузла се намира на към 3 км източно от град Шабла, област Добрич. Популярен е със своята лечебна морска тиня. Близо до плажа е ситуиран и къмпинг Добруджа.

 
6. Болата
Плаж Болата се намира сред нос Калиакра и село Българево, в Северното Черноморие на България. Плажната линия е част от резерват със същото име, над който минава една от огромните въздушни автомагистрали на мигриращи птици от цяла Европа - Виа Понтика. Плаж Болата е прочут и като място за гмуркане.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР