Всички знаем, че дългото седене не е полезно за здравето

...
Всички знаем, че дългото седене не е полезно за здравето
Коментари Харесай

Ето колко трябва да спортувате, за да контрирате ден, прекаран в седене

Всички знаем, че дългото седене не е потребно за здравето ни. Но какъв брой тъкмо извършения са нужни, с цел да отвръщаме негативните резултати от ден, прекаран на бюрото? Ново проучване демонстрира, че 30-40-минутна физическа натовареност дневно ще свърши работа.

До 40 минути от „ умерена до интензивна физическа интензивност “ всекидневно ще балансира 10 часа, прекарани в седене. Макар че съвсем всякакво количество извършения (или даже в случай че просто постоим изправени) оказва помощ до известна степен.

Тези изводи са основани на мета разбор на предходни изследвания, в които са взели участие общо 44 370 души от 4 разнообразни страни, ползващи разнообразни устройства за следене на интензивността.

Анализът открива, че рискът от гибел при хората, водещи по-уседнал метод на живот, се повишава, в случай че умерената до интензивна физическа интензивност понижава.

„ При дейните хора, които отделят по 30-40 минути дневно на приблизително натоварваща или интензивна физическа активност, връзката сред мощно уседналия метод на живот и рискът от гибел не е доста по-различна от тези, които прекарват по-малко време дневно в седене “, пишат откривателите в своя теоретичен труд.

С други думи – карането на колело, по-бързото вървене или малко работа в градината (стига да имате такава) могат да понижат риска от ранна гибел дотам, все едно в никакъв случай не сте прекарвали през целия ден на бюрото си.

Изследването е оповестено в 

Източник:
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg