„Всички знаем, че ако искаме цените да са най-добрите в

...
„Всички знаем, че ако искаме цените да са най-добрите в
Коментари Харесай

Петков получил уверение от бранша, че България ще остане с най-евтините горива в ЕС

„ Всички знаем, че в случай че желаеме цените да са най-хубавите в Европа и да сме сигурни, че българските консуматори ще понесат минимален удар, когато пълнят резервоарите на своите коли - макар покачването на цените на международните пазари, разговорът би трябвало да продължава. Трябва да имаме общи градивни дейности. Да, пазарът е свободен, само че това е рецесия, която би трябвало да преодолеем заедно”. Това съобщи министър-председателят Кирил Петков след среща с Българската петролна и газова асоциация.

По думите на Петков България е с най-ниските цени на горивата в Европа и той е получил увещание от сектора, че ще създадат по този начин, че потребителите у нас да продължат се употребяват с " тези най-ниски цени ". И даже и най-малката динамичност в цените надолу да се отразява навреме в цените по бензиностанциите, посочи Петков.

" Искам да благодаря на премиера за срещата, на която обсъдихме проблемите с нефтопродуктите. Периодът е тежък, както за потребителите, по този начин и за търговците. Но се обединихме към концепцията, че нито един търговец не би трябвало да си разрешава несъразмерни надценки ", уточни от своя страна Живодар Терзиев от Българската петрола и газова асоциация.

По думите му никой на пазара за дизелово гориво и авто бензин не се интересува от произхода на нефта, от който е създаден, тъй като пазарът се интересува от цената на крайния артикул. „ Що се отнася до комерсиалния интерес, съответните надценки или разликата в цената – пазарът е отворен и всеки който има смелостта на придобие вид „ Уралс” и да поеме всички опасности, свързани с превоза му през Черно море – смятам, че пазарът е отворен за този оператор”, отговори Терзиев на въпрос за какво има разлика в цената на нефтените артикули и на горивата на пазара.

Петков акцентира, че е персонално зает да се увери, че държавното управление прави всичко по най-хубавия метод. " От заран до вечер се приказва какъв брой са високи цените, само че не се приказва по какъв начин може да сме единствената страна в Европейски Съюз, на която на битовите консуматори да не им се качи цената на тока. Как е допустимо българското държавно управление да даде 4 милиарда лв. помощ за бизнеса за ток и за бензиностанциите, с цел да се опитаме да смекчим удара. Днес изплащаме 70 лв. на всички пенсионери. Всъщност изгубват се тези известия, а сега имаме най-ниската цена на горивата в Европа ", уточни министър председателят. И добави: " Въпреки високите цени, мисля, че българските консуматори ще могат да създадат разликата сред крайната цена и това, което вършим като държавно управление да задържим цените най-ниски в Европа ".
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/3282444512079604
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР