Всички запаси от химическия агент новичок са унищожени с помощта

...
Всички запаси от химическия агент новичок са унищожени с помощта
Коментари Харесай

Русия унищожила новичока с помощта на САЩ още през 90-те на XX век

Всички ресурси от химическия сътрудник новичок са унищожени благодарение на Съединени американски щати. Това съобщи съветският специалист Игор Никулин, съобщи Асошиейтед прес.

Англия упрекна Москва, че е употребила новичок за отравянето на някогашния съветски двоен сътрудник Сергей Скрипал и щерка му в град Солсбъри по-рано този месец. Лондон взе решение да експулсира 23-ма съветски дипломати. Москва се закани да отговори.

Никулин разясни, че Съединени американски щати са финансирали програмата за заличаване на запасите от новичок в проучвателен обект в Узбекистан в края на 90-те години на XX век. Обектът в Нукус е употребен от Съюз на съветските социалистически републики за създаване на химически оръжия.

Никулин, който в предишното е съветвал Организация на обединените нации, сподели пред РИА Новости, че " американците също са взели част от оборудването за произвеждане на газа на американска територия ".

През септември 2017 година Русия разгласи, че e унищожила запасите от химически оръжия.

Междувременно представителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че съветският президент Владимир Путин е свикал съвещание на Съвета за национална сигурност за разискване на напрежението с Англия.

Според Песков участниците са изразили огромна паника от деструктивната и провокативна позиция на английската страна.

Руският външен министър Сергей Лавров съобщи, че Англия отхвърля да даде доказателствa на Москва. Той упрекна английското държавно управление, че атакува Русия, с цел да отвлечени вниманието от тежките договаряния за Брекзит.

В същото време генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че Англия не е поискала задействане на член 5 от Вашингтонския контракт за групова защита в отговор на дейностите на Русия. Той акцентира, че е нужен симетричен и образцов отговор. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР