“Всички заедно – институции и партии, трябва да търсят най-доброто

...
“Всички заедно – институции и партии, трябва да търсят най-доброто
Коментари Харесай

ВИДЕО "Има такъв народ" към Радев: Не се влияйте от кресливите управляващи, насрочете вота, когато искате


“Всички дружно – институции и партии, би трябвало да търсят най-хубавото решение в полза на българите, на запазването на тяхното здраве, на гарантирането на правото на избор и доверието в изборния развой, тъй че да имаме като краен резултат естествена изборна интензивност и един законно определен парламент “. Това съобщи президентът Румен Радев.

Държавният глава проведа първата от поредност съвещания с партии отвън Народното събрание, чиято цел е разискването на дата на идващите парламентарни избори, както и безвредното им осъществяване в изискванията на зараза. Първи през днешния ден в диалозите участваха от партия „ ИТН “, която бе учредена от Слави Трифонов. Дългия обаче лиспваше от сгледата.



„ Тези избори за първи път ще бъдат в изискванията на пандемия, а това постанова нараснала отговорност и нараснали старания, освен в институциите, само че от всички политически субекти. Независимо дали са показани все още в българския парламент. Трябва да се направи всичко належащо за гарантиране на здравето на българите, за гарантиране на тяхното право на избор. Не единствено това, само че и да се подсигурява доверието в изборния развой, в неговата бистрота и почтеност “, съобщи президентът пред участниците в полемиката.

Той изиска да разбере тяхното мнение за това по какъв начин да се подсигурява правото на избор на карантинирани и изолирани български жители, на българите в чужбина, както и надеждността на машинното гласоподаване. „ Равнопоставена и ефикасна предизборна акция, тъй че да може идващият парламент да бъде действително отражение на волята на българите “, счита сподели още Радев.

„ Ние считаме, че както е по закон, вие би трябвало да посочите изборите на коя дата да са. Искрено се надяваме да се съобразите, както с мнението на останалите, по този начин и с вашето чувство, тъй като отговорността е ваша. Няма по какъв начин да се трансферира отговорността на някой различен. Искрено се надяваме да не се повлияете, ясно е, че ръководещите са задоволително шумни и кресливи, употребяват всевъзможни способи за въздействия върху вас. Надяваме се, че ще вземете решение, потребно за всички български жители, а не за една политическа партия, без значение коя е тя “, означи от своя страна Тошко Йорданов, зам.-председател на „ ИТН “.

„ Изключително значимо е тези избори да бъдат проведени по този начин, че страховете на хората, които те имат в себе си от тази болест, да не попречат на изборната интензивност “, добави го сътрудника му Филип Станев, съгласно който точно изборната интензивност ще бъде основна за преборването на купения и корпоративния избор.

Ако ние имаме изобщо някаква паника, тя е, че в този момент изборите ще бъдат правени от ръководещите, от политическа партия ГЕРБ. Това, по нашето непретенциозно мнение, слага една известна сянка на подозрение за това до каква степен идните избори ще бъдат почтени “, счита още той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР