Всички вярват, че новото българско правителство ще има силата да

...
Всички вярват, че новото българско правителство ще има силата да
Коментари Харесай

Йончева: България губи 11 млрд. евро годишно от корупция и пропуснати ползи

Всички имат вяра, че новото българско държавно управление ще има силата да докара промените до дъно. Това съобщи евродепутатът Елена Йончева пред български публицисти в Брюксел след чуването на премиера Кирил Петков и основния прокурор Иван Гешев в Европейския парламент.

„ Евродепутатите имат доста огромни упования от българското държавно управление, за първи път се получи открит разговор сред тях и представителите на държавното управление и основния прокурор. Всички сътрудници са доста добре осведомени за процесите в България “, означи Йончева.
Оставката на Гешев не е най-големият проблем в прокуратурата, счита Елена Йончева
Евродепутатът Елена Йончева (БСП/ПЕС) разяснява пред bTV желаната оставка на основния прокурор Иван Гешев и желанието на Сотир Цацаров...
Прочети повече
По нейните думи на закритото съвещание е имало въпроси за идната у нас правосъдна промяна, за битката с корупцията по високите етажи на властта, за корупцията в пътното строителство. Тя цитира данни, съгласно които България всяка година губи 11 милиарда евро от корупция и пропуснати изгоди.

Йончева разяснява, че за успешно откриване на тежки корупционни схеми, правосъдната промяна е наложително, само че незадоволително изискване. Тя разясни, че ще бъдат нужни и спомагателни законодателни промени.

„ В България е създадена достатъчно мощна мафия, която има своите упования и механизми “, съобщи Йончева,цитирана от Българска телеграфна агенция. Тя посочи, че групата за наблюдаване на демокрацията към комисията на Екологичен потенциал за цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи, продължава да следи ситуацията в нашата страна. „ Ще желаеме съответни отговори по какъв начин промяната в България продължава “, съобщи Йончева, която е единственият български евродепутат, участник в съвещанията на парламентарната подкомисия.
Елена Йончева: Мониторинговата група не е проверяващ орган, задачата ни е спор
" Мониторинговата група не е проверяващ орган, нашата цел е да съберем информация и да предизвикаме спор, да срещнем депутатите в Екологичен потенциал...
Прочети повече
Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР