“Всички виждат, че БСП е най-отговорната група в парламента. Нашите

...
“Всички виждат, че БСП е най-отговорната група в парламента. Нашите
Коментари Харесай

Проф. Румен Гечев: Зад завесата на прозрачността – Борисов се занимава с манастирско шушукане

“Всички виждат, че Българска социалистическа партия е най-отговорната група в Народното събрание. Нашите позиции постоянно са кардинални и въз основата европейския опит. Ние предлагаме решения, които да са от изгода за българския народ. Защитавайки обществената сфера, Българска социалистическа партия е партия, която работи за възстановяване на виталния стандарт на българина. В тези условия един от главните въпроси е непозволяването на въвличането на България във военни дейности в Украйна. Тези две задания са задоволителни като предизвикателство за нашата работа през идния сезон, който се обрисува да бъде много напреднат по две аргументи. ” Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ проф. Румен Гечев в ефира на БНР.
Той разяснява и главните аргументи, които ще са в окото на политическата стихия през сегашния сезон. „ Първо, тъй като опитите за въвличането на България във война се ускоряват от ръководещите сега. И второ, тъй като следва най-важното – да се разиска и одобри най-важния закон за страната, а точно Бюджет 2024. Правилно беше казано, че господин Тагарев като че ли прекарва повече време в Украйна, в сравнение с в българския парламент. Той е един от най-активните министри на защитата от страните членки на НАТО в Европа, който непрестанно повтаря, че България ще оказва неограничена помощ на Украйна, без значение от съответните условия. Освен това видяхме, че се приготвя образуването и настаняването на нови щабове на НАТО в България “, добави националният представител от Българска социалистическа партия.
По думите му социалистите се отнасят с огромно съмнение към ръководещите по отношение на измененията в главния закон на България. Той е безапелационен, че опонира на здравия разсъдък държавно управление с под 20% поддръжка да прави промени в Конституцията. „ Така както започнаха измененията това политическо квазимодо, ами те последните 2 закона, които одобриха за домашното принуждение и интимната връзка или Наказателен кодекс за всеобща конфискация на коли по пътищата на България – тези закони бяха създадени за 2 часа, 2 дни по-късно започнаха да ги подлагат на критика и към този момент се готвят промени номер 384. Тези хора не могат да одобряват един логичен закон или да го припишат от Европа. Няма по какъв начин тези, които вършат закони от през днешния ден за на следващия ден да протягат ръка на българската Конституция, която е главния закон на страната ни “, добави социалистът.
Гечев посочи, че предвижданите от ръководещите промени в Конституцията нямат за цел да подсигуряват обществените права или пък недостъпното за от ден на ден българи опазване на здравето. „ Да се занимаваме в този момент в Конституцията единствено, с цел да ограничим правата на сегашния президент – това надминава всевъзможни граници.  Датата 3 март е доста значима и няма кой да разреши нейната промяна единствено, тъй като някакви случайници на власт и желаят да трансформират, с цел да извършват геополитически поръчки. Националният празник не трябва да се пипа и това е мнението на голяма част от българския народ “, сподели още той.
„ Увеличението на минималната заплата е вследствие на дългогодишно гледище на Българска социалистическа партия. Ние предложихме необятната европейска процедура минималната заплата е 50% от междинната работна. Тези нараствания са незадоволителни поради високата инфлация. Фактически покупателната дарба на хората понижава. Относно образованието има парадокси в българските учебници и опити да се извършват политически поръчки на фондации като Сорос и други – да се изхвърли безусловно българщината, българската класика от учебниците на нашите деца. Това е нещо, с което Българска социалистическа партия няма да се съгласи и то е по-важно от това дали заплатата е 1300 или 1350 лв.. “, разяснява проф. Гечев.
По думите му данни от формалните ни институции като тази по финансова ревизия демонстрират, че 700 милиона лв. са били откраднати от проведена незаконна група в лицето на Васил Божков като представител на хазартния бизнес, както и от Министерство на финансите и премиера, в държавното управление на Борисов. „ Никой не е наказан. Арестуваха някой от първите ръководители на комисията по хазарта. Няма такава страна 700 милиона да са откраднати от бюджета и без никакви последствия. Това са заслужили актьори. Сега друга организация открива отново 700 млн. откраднати от пътищата и отново никакви последствия. Тук е налице една безнаказана проведена незаконна група, която граби България към този момент повече от 12 години. Престъпно изтощение на цялата правосъдна система, която разрешава пред очите на хората да се крадат милиарди и да ни занимават с манастирски шушукания – вместо тези хора от дълго време да са в пандиза “, добави той.
„ Правителството нищо съответно не предлага с изключение на нарастване на износа на оръжия за Украйна или кадрови чистки преди изборите. Да се хващат да работят за българския народ, а не да подвигат пушилки и да срещи по някакви манастири. Потресен съм от метода, по който част от медиите отразяват тази логистика, тъй като това надминава здравия разсъдък. Защото какво значи логистика – че някой е обезпечил колата да закара господин Борисов и господин Петков до манастир в Самоков, вместо да отидат в драгалевския или в сладкарница Победа? Целият народ се занимава с някаква логистика. Тук няма логистика, а двама заслужили актьори господин Денков и госпожа Габриел. Те се явяват пред медиите, а има едно манастирско шушукане, което се води сред Борисов, господин Петков и Василев. Тук става дума за изключителна безочливост в заблуждението на българския народ, че сякаш зад някаква бистрота си върви едно манастирско шушукане “, сподели в умозаключение проф. Румен Гечев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР