Всички виждаме колко тежка е цената на зависимостта от руски

...
Всички виждаме колко тежка е цената на зависимостта от руски
Коментари Харесай

Радан Кънев: Намалихме зависимостта от Газпром, защото вече не внасяме газ от там

" Всички виждаме какъв брой тежка е цената на зависимостта от съветски газ, огромни елементи от Европа изпаднаха в такава взаимозависимост от съветски доставки. Гърция, Италия, огромни страни разчитат на газови доставки за промишлеността, там рецесията е двойна. Това провокира засиленото търсене и скокът на цените на силата. ",заяви в ефир евродепутатът Радан Кънев.

" Никога не е добре ръководството да е несъответстващо. Русия спря газа за България и Полша в края на април. 10% от газовия микс се през днешния ден образува от " Газпром ", преди 3 месеца бяха 40%. Намалихме зависимостта от " Газпром ", тъй като към този момент не внасяме газ от там. Газ може да се откри, през днешния ден газохранилищата са цялостни на 85%. Увеличен е вносът на норвежка газ, повишен е двойно вносът на природен газ от доста страни ", добави той.

" Повишеното търсене води до високи ценови равнища, служебното държавно управление живее в фиктивен свят. Те били прагматици, прагматиците стават простаци, тъй като " Газпром " не подвига телефона. Това е политическо безумство. През октомври се разтоварва 1 танкер и цената пада с 30%. Цените на природния газ ще бъдат по-високи за вбъдеще. Най-големият експортьор на газ е извънредно нерешителен снабдител, нападателна страна. Тя се въвлече в нападателна война със съседи ", уточни Кънев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР