Всички виждаме как настоящият премиер се опитва да ни пробутва

...
Всички виждаме как настоящият премиер се опитва да ни пробутва
Коментари Харесай

Каракачанов: Премиерът ни пробутва „захаросани бонбончета“ за Северна Македония

Всички виждаме по какъв начин актуалният министър председател се пробва да ни пробутва „ захаросани бонбончета “ за Северна Македония и да ни изяснява по какъв начин надали не има прогрес, с цел да създадем компромис.

Аз нямам безусловно никакво подозрение, че той някъде е поел задължения, по тази причина непрекъснато търси мотив да ни убеждава, че има някакъв прогрес.

Това съобщи Красимир Каракачанов, почетен ръководител на Вътрешна македонска революционна организация и някогашен министър на защитата пред.

Според него е смешна тезата на премиера, че надали не и съветското разузнаване е ангажирано да въздейства върху българското общество да не позволяваме Македония до започване на договаряния за Европейски Съюз. Руското въздействие в България е доста по-силно, в сравнение с в Северна Македония. България е освободена от Руската империя. Македония – не. Тя остава под турско иго, уточни той.

Сега знам какъв следващ „ захаросан бонбон “ ще ни предложат – че от Скопие са се съгласили на общата дефиниция, направена в историческата комисия, по две от историческите персони – Климент Охридски и цар Самуил, изясни почетният ръководител на Вътрешна македонска революционна организация и добави, че въпросната дефиниция е направена още през февруари 2019 година

След 1948 година в тогавашна Титова Югославия самият Тито, разваляйки си връзките със Сталин и Съветския съюз, организираше политика, в която безусловно изкореняваше съветското, руското въздействие. В Македония това въздействие го няма. И това е една огромна неистина. За страдание тя се поддържа и от някои наши сътрудници, допускам от доверчивост, не от преднамереност. И надали не в случай че Македония не влезе в Европейски Съюз, ще я последва украинския сюжет. Това е несериозно. Защото Македония е член на НАТО. Европейски Съюз не дава никаква отбрана, сподели Каракачанов.

И добави, че нахлуване на Северна Македония по украински сюжет значи задействане на член 5 от Договора за НАТО.

По думите на Каракачанов политиката на Македония още от времето на Титова Югославия е да се постанова нова еднаквост и да се отхвърля съществуването на българи.

Северна Македония, не бих споделил, че нищо не е направила, по времето на някогашния министър председател Заев имаше един-два опита в тази посока (за приемане в ЕС), само че те не бяха задоволителни, посочи Каракачанов.

Според него би трябвало да спре фалшификацията на българската история, въз основата на която се развива и омразата към българите. И е безапелационен, че не би трябвало да вършим взаимни отстъпки с нашите национални ползи.

Каракачанов е на мнение, че. Военна поддръжка значи да пратим войски. А няма какво да дадем. 25 години българските политици под външен напън рязаха българското въоръжение. Какъв сътрудник сме в НАТО, като сме останали без техника, попита някогашният министър на защитата.

За шпионските кавги някогашният боен министър прикани първо да има разслдеване, а след това да хвърляме обвинявания към българските служби.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР