Всички велики музиканти имат нужда от вдъхновение. Така се раждат

...
Всички велики музиканти имат нужда от вдъхновение. Така се раждат
Коментари Харесай

Шест популярни рок песни, вдъхновени от Библията

Всички велики музиканти имат потребност от ентусиазъм. Така се раждат и паметните песни.

Всъщност вдъхновението може да пристигна от многочислени източници, в това число и от Библията. Знаехте ли, че някои от обичаните ни групи са заимствали претекстове точно от Светото писание?

Въпреки че доста от изпълнителите и групите, включени в тази публикация, не са почитатели на избрана религия, доста от тях са се обърнали към Свещената книга, с цел да намерят ентусиазъм за своите песни.

Нека да забележим кои известни песни, въодушевени точно от Библията, са подбрали от:

"Get Out of Your Own Way " - U2
 ц
U2 е група известна като християнска, тъй че може би библейските препратки в тяхна ария не са изненада за никого.

Тази ария по-специално е въодушевена от Проповедта на планината, разказана в Матей 5:3-11.

Текстът на песента включва стихове като:

"Блажени са арогантните: тъй като тяхно е царството на личната им компания / Блажени са суперзвездите: тъй като във величието на тяхната светлина разбираме по-добре личната си маловажност / Блажени са мръсно богатите: тъй като същински можеш да притежаваш единствено това, което раздаваш, като болката си. "

"Take Up Thy Stethoscope and Walk " - Pink Floyd
 ц
Тази ария, която може да се откри в албума на групата от 1967 година 'The Piper at the Gates of Dawn', е въодушевена от едно от най-известните чудеса, осъществени от Исус в Новия завет.

Това съответно знамение е разказано в Йоан 5:8.

Исус изцелява един неподвижен човек, който от години седи на постеля.

Групата продължава да черпи ентусиазъм от Книгата на Еклесиаст за емблематичния си албум от 1973 година "Dark Side of the Moon ".

"The Prophet's Song " - Queen
 ц
Тази над осемминутна ария, написана от китариста Брайън Мей, се намира в албума на групата от 1975 година 'A Night at the Opera'.

Мей написа песента, откакто сънува естествено злополучие, да вземем за пример наводняване, въодушевено от Стария завет. В нея се прави и отпратка към историята за Ноевия ковчег.

"The Writing on the Wall " - Iron Maiden
 ц
Тази ария на британските хеви метъл митове Iron Maiden е въодушевена от старозаветната книга "Даниил ".

По-конкретно, историята на Валтасаровия гуляй (Даниил 5:30).

"Сега ние сме спечелили, станахме плебеи на себе си
Земя на вярата и славата, строяща гробища за смелите ", гласи песента.

"Creeping Death " - Metallica
 ц
"Creeping Death " е част от албума на Metallica от 1984 година "Ride the Lightning ".

Текстът на песента дава публичност на Ангела на гибелта, разказан в Книгата 'Изход', който е изпратен от Бога да убие първородните синове на египтяните.

Фронтменът Джеймс Хетфийлд, въодушевен от кино лентата "Десетте Божи заповеди " от 1956 година , продължава да написа текста на песента. Някои от тях гласят: "Роби, евреи, родени да служат на фараона / Вслушват се във всяка негова дума, живеят в боязън / Така да бъде написано, по този начин да бъде направено / Да убиеш първородния наследник на фараона / Пълзяща гибел ".

"Highway 61 Revisited " - Боб Дилън
 ц
Боб Дилън е роден и израснал като евреин. Въпреки че за три години (1979-1981 г.) той става християнин, тази ария е издадена през 1965 година, до момента в който той (според някои критици) се пробва да се помири с еврейското си завещание.

Подобно на песента на Ленард Коен - "Story of Isaac ", и тази е отдадена на Исаак. Текстът, изискан в стила на Дилън, съдържа стихове като "О, Бог сподели на Авраам: "Убий мe, сине ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР