Всички в Левски знаят, че трябва да бъдат привлечени няколко

...
Всички в Левски знаят, че трябва да бъдат привлечени няколко
Коментари Харесай

Делио Роси: Трябва ни качество, а не количество

Всички в " Левски " знаят, че би трябвало да бъдат привлечени няколко мощни футболисти, с цел да бъдат " сините " конкуренция на " Лудогорец " за шампионската купа, съобщи старши треньорът Делио Роси. Той обаче добави, че няма смисъл да се сменя един състезател с подобен, който има същите качества, а в противен случай - с по-силен. Ако ли не се откри подобен, италианският експерт избира да работи с сегашния състав.

" Когато започнах в " Левски ", тимът беше изработен, а аз се заех с най-спешното. Шампионът към този момент беше почнал и продължаваше. Сега би трябвало да създадем избор дали желаеме единствено да участваме в това състезание, или желаеме да бъдем конкурентни на най-хубавите. Разликата сред тези две неща е доста тънка. За да подобрим състава, ще би трябвало да вземем някои футболисти. Мисля, че всички в клуба го знаят. Проблемът не е в броя, а в качеството. Няма смисъл да сменим едно лице с друга със същите качества. Напротив, в случай че ще е по този начин, избирам да работя с тези, с които съм работил досега, тъй като те са наясно с моите условия. В тази пауза, която е много дълга, ще получа опция да работя по най-хубавия метод с наличните играчи ", сподели наставникът на специфична конференция.

" По рождение съм борбен и ми харесва да се състезавам с другите, даже те да са по-добри от мен. Лесно мога да ви кажа моята цел. Но задачите не би трябвало да се заявяват, а да се реализират. За тях не се приказва. Ако задачите са високи, би трябвало да имаш повече благоприятни условия и лостове, с цел да ги постигнеш. Така че, аз би трябвало да бъда оценен по това, което ще реализираме на терена ", посочи Роси.

" Не съм сложил възбрана за продажба на нито един от футболистите. Искам само, в случай че някой бъде продаден, да бъде притеглен различен, който е по-добър от напусналия. По отношение на тези, които ми трябват, преди два месеца съм споделил на клуба на кои постове и футболисти с какви качества би трябвало да вземем. Сигурен съм, че клубът работи по този въпрос. Най-вероятно, откакто към момента не сме ги взели, значи не сме намерили футболисти, които желаят да играят при нас и могат да създадат разликата. Знам, че на пазара не е елементарно, изключително в този интервал. Сега даже да имаш пари е по-трудно да се вземат футболисти, които са титуляри в своите тимове. Трябва да намерим верните хора, само че колкото по-късно дойдат, толкоз по-малко време ще имам аз да работя с тях. "

" Не съм казвал, че футболистите на " Левски " са с ниско качество. Аз споделих единствено, че би трябвало да намерим други футболисти, които да ми разрешат да развиваме тима, който имаме. Не съм казвал, че сегашните не са качествени. Има и футболисти с по-добри качества, несъмнено. От 30 години съм в този поминък и това ми е пределно ясно. Нашите също са положителни, само че са ни нужни още няколко, не доста. Аз съм треньор и индивидът, който тренира тима. Не съм състезателен шеф, чиято задача е да организира диалози с футболисти. Аз мога да кажа постовете, мога да кажа характерностите на футболистите, които ми трябват. Ако ми се дадат няколко футболисти, аз мога да преценява кой да избера. Тук задачата на треньора не е да бъде управител като в Англия. Тази система не действа и в Италия. "

" Преди всичко, желая тимът ни да бъде проведен както при притежанието на топката, по този начин и без нея. Искаме да бъдем тим. Един тим може да бъде показан като една ръка, а тя има пет пръста. Ако тези пръсти са разперени, мога единствено да ударя един пестник. Друго става, в случай че са свити в пестник. Може да имаш отлични футболисти, само че те да не вършат тим. Това е разликата сред един добър тим и един доста добър тим. "

" Имам ежедневни контакти със спортния шеф. Много пъти имаме разнообразни отзиви, само че това е част от демокрацията. В светлината на положителното и почтено взаимоотношение, ние наложително би трябвало да имаме такива непрекъснати контакти, с цел да реализираме общата ни цел. От няколко месеца съм тук и към този момент съумях да виждам, че тук се мисли повече какво ще се случи в края на седмицата, а не на следващия ден. Едно е да победиш в идващия мач, друго е да продължаваш да го правиш в дълъг интервал. Аз съм човек, който обича да работи за дълготрайни триумфи. От миналогодишния тим са заменени 12 индивида и в случай че го вършим всяка година, в никакъв случай няма да създадем тим. Трябва да се трансформират трима или четирима, само че единствено в случай че са по-добри. "

" Всички тимове желаят да завоюват трофей, всички желаят да имат положителни футболисти и тим, в случай че може и без да похарчат един лев. Всички желаят млади и положителни футболисти. Важно е да се завоюва един трофей, само че е значимо и по какъв начин се печели той. Може би се разграничаваме по това, че за вас е значимо да се завоюва трофей, а за мен е значимо да го спечелвам доста пъти. Задавали ли сте си въпроса за какво " Лудогорец " печели толкоз доста години? Защото построиха основата на тима и по-късно единствено подобряваха. Първите две години ги поставят да играят за втория тим, учат езика и привикват с хранителния режим, а по-късно стават положителни. Това се назовава програмиране. Може би не си спомняте, само че в първата ми конференция ви споделих, че всички желаеме да станем международни първенци по спринт, само че преди този момент би трябвало да се научим да вървим. Крачка след крачка. "

Относно идния зимен лагер на " сините ", Роси съобщи: " Избрахме Малта, тъй като там ни бяха препоръчани доста положителни логистични условия, а и климатът е доста добър. Аз нямам срещу да направя подготовката в София, само че изискванията не са задоволително положителни. Точно заради тази причина - изискванията и климатът, избрахме Малта. Що се отнася до контролите, аз не знам нито какъв брой ще бъдат те, нито против кои тимове са. За мен контролите в този интервал са единствено тренировки. Няма значение за мен дали ще печеля с огромен резултат или ще изгубя. Приемам ги като подготовка. Моята цел е да бъдем в положително положение в интервала, в който всеки мач носи три точки. Ако желая положителни резултати в контролите, ще върша леки тренировки и в мачовете ще хвърчим ", сподели още италианецът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР