Всички усилия на световния мейнстрийм, включително американските интернат платформи, бяха

...
Всички усилия на световния мейнстрийм, включително американските интернат платформи, бяха
Коментари Харесай

Захарова обвини западните медии за завъртането на сюжета с град Буча

Всички старания на международния мейнстрийм, в това число американските пансион платформи, бяха хвърлени в " завъртането на сюжета с град Буча ", в който беше осъществена " незаконна провокация " . Това съобщи в сряда формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова в ефира на радио " Спутник ", представена от ТАСС.

В същото изявление тя съобщи, че Москва ще даде подобаващ отговор на всяка стъпка против Русия, разяснявайки всеобщото експулсиране на съветски дипломати от западните страни.

" За всеки подобен вражески акт ще дадем съответен отговор ", сподели дипломатът.

Официалният представител на външното министерство добави, че западните страни през последните десетилетия започнаха да употребяват оповестяването на съветски дипломати за личност нон грата като " осведомителна и политическа офанзива ".

" През последните десетилетия груповият Запад стартира да употребява оповестяването на съветските дипломати за личност нон грата, т.е. налагането на наказания против тях, изолирането им от опцията да работят, в продължение на няколко години в района, който са изучавали <...> като инструмент не на дипломатическа работа, а информационно-политическа офанзива ", сподели тя.
 Песков: Гоненето на съветски дипломати ще затрудни интернационалните връзки
Песков: Гоненето на съветски дипломати ще затрудни интернационалните връзки

Това е недалновидно и стъпка, която първо ще усложни връзката ни

Вечра представителят на Кремъл, че експулсирането на съветски дипломати от европейски страни ще провокира реакция от Москва и ще усложни интернационалните връзки , осведоми Асошиейтед прес.

Испания, Франция, Италия и в координирана акция като отговор на убийствата на цивилни жители в украинския град Буча. Много страни в това число и България изгониха съветски дипломати след началото на съветската инвазия в Украйна, а балтийските страни намалиха равнището на дипломатическите връзки с Москва и закриха генералните консулства на Русия отвън столиците си, а Литва изиска съветският дипломат да напусне страната.
 Медведев: Гоненето на съветски дипломати по света не взема решение никакви проблеми
Медведев: Гоненето на съветски дипломати по света не взема решение никакви проблеми

Германия разгласи, че гони 40 съветски дипломати, Франция заяви, че е решила да изгони 35 дипломати
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР