Всички улици и къщи в Карашкия квартал в Роман продължават

...
Всички улици и къщи в Карашкия квартал в Роман продължават
Коментари Харесай

Изведоха хората от цял квартал в Роман заради придошлите води

Всички улици и къщи в Карашкия квартал в Роман не престават да са залети от вод а. На места водният дирек е стигал до метър-метър и половина, само че в региона няма бедстващи хора.
 
 Роман наводняване Фесбук

Това заяви за Дарик зам. регионалният шеф на Враца Мирослав Комитски. Той е взел присъединяване в съвещанието на Общинския щаб за осъществяване на проекта за отбрана при бедствия в Роман.

Всички поданици на залетия квартал в града са настанени при свои родственици и близки. Възстановено е електроснабдяването в двете села Хубавене и Караш. Проблем в тези две села, както и в село Радовене продължава да е водоснабдяването, защото помпените станции са залети с вода и не работят.

Хората в Роман и региона се молят водата по-бързо да се оттече, тъй като улиците би трябвало да са сухи, с цел да може да стартира изпомпването на водата от къщите и дворовете. “Ако не вали и водата се оттече от улиците, това ще стане най-рано на следващия ден. Готовност да стартират да изпомпват вода имат четири екипа от Регионалната дирекция “Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” във Враца.-->

Междувременно за довечера сме обезпечили и ще има спомагателни полицейски патрули, които да охраняват къщите на хората . Очакваме още довечера в залетия от водата квартал в Роман да бъде възобновено уличното осветяване ”, сподели още за “Дарик ” заместител регионалния шеф Мирослав Комитски. По първични данни повода за придошлите води в Роман са поройните дъждове и огромния водосбор на река Малък Искър.

Следващото съвещание на Общинския щаб за осъществяване на проекта за отбрана при бедствия в Роман ще бъде в 17.30 часа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР