Всички учители ще получат възнагражденията си за времето на обучение

...
Всички учители ще получат възнагражденията си за времето на обучение
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Учителите с 25 часа седмично ще получат пълни заплати

Всички учители ще получат възнагражденията си за времето на образование в електронна среда, заяви Министерството на образованието и науката. Решението е взето на днешно отдалечено съвещание на Отрасловия съвет за тристранно съдействие в системата на предучилищното и учебното обучение, написа БГНЕС.
Изискването бе учителите да са водили образование в електронна среда 5 астрономически часа, което включва и подготовка на уроците. Това значи най-малко 25 часа при петдневна работна седмица. Учителите, които по принцип работят с контракт за по-малък норматив, ще получат също възнагражденията си за часовете, които са провели. 
От идната седмица по предложение на министър Красимир Вълчев и с поддръжка на Отрасловия съвет може да се слагат оценки при отдалеченото образование. Препоръчва се на шефовете да ползват омекотен вид на отчетност при претовареност на учители и личен състав - по електронен метод, както и да се вписват часовете в електронния дневник.
В интервала от 13 до 16 април ще бъде въведен омекотен отдалечен образователен режим. В взаимозависимост от спецификата на учебното заведение, в рамките от 2 до 4 часа, може да се подчертава върху занимания по ползи (за физически действия, изобразително изкуство и музика), за занимания с педагогическите съветници или полемики по тематиките за часа на класа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР