Всички учители и работещи в училища в американския град Ню

...
Всички учители и работещи в училища в американския град Ню
Коментари Харесай

В Ню Йорк влезе в сила нареждане за задължителна ваксинация на учителите

Всички учители и работещи в учебни заведения в американския град Ню Йорк трябваше към този момент да са имунизирани, когато тази заран удари първият учебен звънец. Това е един от първите случаи в Съединени американски щати, когато учебен регион изисква педагогическият личен състав да е ваксиниран против ковид, съобщи Асошиейтед прес.

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио направи в петък последно предизвестие на близо 148-те хиляди чиновници в държавните учебни заведения и сподели, че неимунизираните ще би трябвало да излизат в неплатен отпуск и няма да им бъде разрешено да работят тази седмица. Градските управляващи възнамеряват да обезпечат заместници на отсъстващите учители.

Нареждането накара доста педагози да се имунизират малко преди приключването на крайния период. Председателят на Обединената федерация на учителите Майкъл Мългрю сподели, че към тази заран 97 % от членовете на профсъюза към този момент са били с сложена първа доза ваксина.

Това е нарастване спрямо предишния петък, когато с първа доза са били ваксинирани 93 % от работещите в учебните заведения. В петък управляващите оповестиха, че 90 на 100 от чиновниците в просветителния бранш са с сложена първа доза, както и 98 % от шефовете на учебни заведения.

Гладкото осъществяване на нареждането ще е тест за демократа Де Блазио, който се хвалеше, че през по-голямата част от предходната образователна година градските просветителни институции са останали отворени, до момента в който други региони минаха напълно към отдалечено образование. Тази образователна година в град Ню Йорк няма да се учи отдалечено.

Задължителното имунизиране в най-голямата в страната учебна система не включва вид с показване на резултат от тест, само че разрешава изключения по медицински и религиозни аргументи.

Разпореждането трябваше да влезе в деяние предходната седмица, само че беше отсрочено, когато федерален апелативен съд наложи краткотрайна възбрана. Три дни по-късно това решение беше анулирано от различен правосъден състав след подадена тъжба.

Подобно разпореждане се чака да влезе в действие в Лос Анджелис на 15 октомври, отбелязва АП.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР