Всички училища в община Варна в понеделник, 20 ноември, ще

...
Всички училища в община Варна в понеделник, 20 ноември, ще
Коментари Харесай

МОН: Всички училища във Варна ще учат онлайн в понеделник

Всички учебни заведения в община Варна в понеделник, 20 ноември, ще преминат на образование от разстояние в електронна среда поради зародилото злополучие. Решението на министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков е по отношение на оповестеното от кмета на община Варна бедствено състояние и решение на общинския щаб, заяви пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН).

В четири учебни заведения, където е належащо време за премахване на нанесените вреди от урагана, образованието ще е онлайн три дни - от 20 до 22 ноември, в това число. Това са Основното учебно заведение " Васил Друмев ", Основното учебно заведение " Константин Арабаджиев ", Първо главно учебно заведение " Св. Княз Борис Първи " и Професионалната гимназия по текстил и дизайн.

По-рано с пост във Facebook кметът на общината Благомир Коцев заяви, че е изпратил публично искане до Министерството на образованието и науката за прекосяване в режим на образование в електронна среда от разстояние на територията на община Варна. В него Коцев прецизира, че режимът визира както класните, по този начин и извънкласните действия.

Благомир Коцев написа, че изискванията в града са рискови за децата и тяхното напредване до учебно заведение и престоят им там крият опасности за здравето им. В същото време е значимо образователният развой да не бъде преустановяван, написа кметът и добавя, че по тази причина счита, че най-хубавото решение за града е понеделник, 20 ноември, да остане образователен, само че единствено в онлайн режим.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР