Всички ученици в Пловдив от 5 до 12 клас се

...
Всички ученици в Пловдив от 5 до 12 клас се
Коментари Харесай

Всички ученици в Пловдив се връщат в клас

Всички възпитаници в Пловдив от 5 до 12 клас се връщат в класната стая от понеделник, а всеки шеф би трябвало да изготви график за присъствено и неприсъствено образование до Коледа, съобши Българска национална телевизия.

Областният спешен щаб взе това решение след предложение на Регионалното ръководство по обучение в града.

По предложение на Регионалното ръководство по обучение в Пловдив, Областният спешен щаб взе решение поетапно от понеделник учениците от 5 до 12 клас да стартират учебно заведение във физическа среда като всеки един шеф би трябвало да изготви график за своето учебно заведение за присъствено и неприсъствено образование до Коледа.

Такива са и напътствията на Министерството на образованието. Решението е за всички учебни заведения в Пловдив и региона.

Предложението е в полза на учениците, които ще аплайват или ще държат матура - съобщи началникът на районното ръководство по обучение.

От 180 учебни заведения в региона половината са декларирали, че желаят да работят комбинирано в електронна среда и присъствено.

"Така наречения разбъркан вид на образование - 10 образователни дни в учебно заведение, 10 образователни дни у дома в електронна среда ", разясни Десислава Стаменова, шеф на ОУ "Драган Манчов "- Пловдив.

По-голяма част от околните на учениците в Пловдивско са съгласни с ограниченията за ограничение на контактите в образователните заведения.

За една седмица в Пловдивска област са болни 18 учители и четирима възпитаници, като единствено един ден няма установени случаи на КОВИД в учебните заведения.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР