Всички ученици, студенти, лица в пенсионна възраст и хора с

...
Всички ученици, студенти, лица в пенсионна възраст и хора с
Коментари Харесай

Съветници предлагат всички ученици, студенти, пенсионери да пътуват с безплатни карти в градския транспорт на Варна

Всички възпитаници, студенти, лица в пенсионна възраст и хора с увреждания да пътуват в градския превоз с безвъзмездни карти . Това предлага групата съветници на ГЕРБ в Общинския съвет. Искането им е препоръчано като изменение в Наредба за реда и изискванията за пътешестване в публичния превоз на Община Варна и може да бъде прегледано на уеб страницата на локалния парламент, научи Moreto.net.

„ В края на 2023 автомобилният парк на „ Градски превоз “ бе в допълнение освежен като бяха пуснати в придвижване 50 нови електробуса. В резултат на това се чака понижаване на разноските на сдружението за дизелово гориво и пропан – бутан с към 50 % , като на годишна база сумата възлиза на над 3 млн. лв., какъвто почти е размера на приходите от абонаментни карти на преференциални цени. Намаление на разноските се чака в забележителна степен и в каузи за аварийните елементи , който заема водещо място в разходната част на активността. Въпросното намаляване на разноските би следвало да откри отражение в Икономическата рамка на сдружението за 2024 година, която е неразделна част от бюджета на Община Варна.

Смятаме, че т ова понижение на разноските ни дава опция да въведем безвъзмездни абонаметни карти за избрани групи лица, които все още са главен ползвател на услугата „ градски превоз “, а точно – възпитаници и студенти, лица в пенсионна възраст и лица с увреждания. По този метод ще подтикваме по-голяма част от лицата от тези групи да употребяват услугата , като по този начин би се постигнало облекчение на автомобилния трафик и надлежно понижаване на нездравословните излъчвания, отделяни от колите във въздуха. На последващо място – при въвеждане на годишни безвъзмездни абонаменти карти, би се понижила забележителна административната тежест за лицата ползващи услугата , защото няма да се постанова ежемесечно навестяване на пунктовете за продажба на карти и формиране на опашки. От друга страна ще се намалят и разноските за хонорари на лицата, които работят в тези пунктове “, стимулират се съветниците.
С препоръчаното изменение се цели привличане на повече пасажери в публичния превоз, надлежно по-малка административна тежест, както и понижаване на автомобилния трафик и съответните нездравословни излъчвания във въздуха на територията на община Варна, показват още от групата на ГЕРБ.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР