Всички ученици се връщат в класните стаи от понеделник. Освен

...
Всички ученици се връщат в класните стаи от понеделник. Освен
Коментари Харесай

Всички ученици обратно в клас от понеделник-ще се тестват веднъж седмично


Всички възпитаници се връщат в класните стаи от понеделник. Освен това, тестването към този момент ще се прави единствено един път седмично - в първия образователен ден от всяка седмица. Изследванията ще се вършат с щадящи проби. Това здравният министър Стойчо Кацаров. И добави, че за учителите остава тестването два пъти седмично.

„ Броят на инфектираните понижава непрестанно. Регистрираната заболеваемост измежду хората под 19-годишна възраст е извънредно ниска. Резултатите от тестванията, осъществени в учебните заведения през миналите две седмици, сочат извънредно невисок % на позитивни резултати. Затова специалистите считат, че проби може да се вършат един път – при започване на седмицата. Това евентуално покачва леко риска, само че не съставлява сериозна заплаха за цялостната епидемиологична обстановка”, изясни той, представен от Нова телевизия.

За всички ще бъдат обезпечени щадящи проби, разясни той. Според него обаче огромните възпитаници може да се тестват и с назални. Д-р Кацаров акцентира обаче, че Здравното министерство не било длъжно да заплаща за тях.

" По наша оценка имаме проби, които би трябвало да стигнат доникъде на януари. Тези в складовете на БЧК би трябвало да са задоволителни за идващите две седмици. Говоря за общините, където заболеваемостта е над 250 на 100 000 население ", добави министърът.




Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР