Всички ученици от 16 области в страната ще учат присъствено

...
Всички ученици от 16 области в страната ще учат присъствено
Коментари Харесай

Повече от 50% от учениците в страната се връщат в клас от понеделник

Всички възпитаници от 16 области в страната ще учат присъствено от идващия понеделник. В учебно заведение се връщат всички във Варна, Велико Търново, Видин, Габрово, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, София-област, Ямбол.

Остават в клас децата и младежите в София-град, Стара Загора, Хасково и Разград. В цялата страна не престават постоянните занятия за най-малките от I до IV клас.

Въпреки цялостното възстановяване на обстановката с разпространяването на COVID-19, в някои региони към момента се постанова отчасти образование от разстояние. Това са областите Благоевград, Бургас, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Русе, Сливен, Силистра, Смолян и Търговище. Дори в тях обаче има общини, които учат напълно присъствено. Такъв е казусът в областите Благоевград, Добрич, Кърджали, Кюстендил и Русе.

Ограниченията не важат за слети класове и за паралелки, които са единствени в съответния випуск на учебното заведение. Поради тази причина в областите Враца и Силистра ще останат у дома единствено някои випуски от по-големи учебни заведения.

В Шумен онлайн образованието ще завърши на 23 февруари т.г., а от идващия ден всички възпитаници ще са в клас.

И през идната седмица образователните часове ще стартират след еднократно проучване за COVID-19. Без тест могат да влизат в учебно заведение учениците със „ зелен документ “ – годен документ за имунизация, преболедуване, съществуване на антитела или негативен резултат от лабораторно проучване.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР