Всички цени на тока над 250 лева ще се поемат

...
Всички цени на тока над 250 лева ще се поемат
Коментари Харесай

Жечо Станков, ГЕРБ: Половин милиард загуба на българските домакинства, бизнес и общини от скъпия газ

Всички цени на тока над 250 лв. ще се поемат от страната посредством високите приходи в енергийните държавни сдружения. Така би трябвало да се подходи и с природния газ. Има половин милиард загуба на българските семейства, бизнес и общини от високата му цена. За 1 година ще се окаже, че сме платили 2 милиарда повече. Това сподели за предаването " Твоят ден " на Нова телевизия Жечо Станков от ГЕРБ.

„ Газът ще бъде доставен до терминала за полутечен газ в Гърция, а оттова да се транспортира дотук, за което нямаме потенциал. Бихме създали дълготрайна процедура с 3-5 годишен контракт за доставка на газ, който да подсигурява дълготрайна цена, която да подсигурява сигурността. В момента, в който процедурата не е транспарантна и дълготрайна и до територията на страната, се връщаме към порочния принцип на медиаторите ", съобщи Станков.

" Решения за доставките на газа и енергийната рецесия ще бъдат измежду целите. Трябва да се сложи преграда пред инфлацията. Изтървахме цените в енергийния бранш и по тази причина се подвигна и инфлацията ", разяснява още Жечо Станков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР