Всички трябва да се сплотим, да отговорим на това, да

...
Всички трябва да се сплотим, да отговорим на това, да
Коментари Харесай

Плевнелиев: Не може единствената реакция на ПП да е недоверие в атентата срещу Гешев

" Всички би трябвало да се сплотим, да отговорим на това, да намерим причинителите и подбудителите на този акт ", счита някогашният държавен глава. 

Плевнелиев подлага на критика изчезналата реакция от страна на " Продължаваме промяната " по тематиката, припомняйки, че до момента такава има единствено във Фейсбук от страна на отдръпналата се от мястото си в Народното събрание Лена Бориславова. Тя изрази подозрение в правдивостта на атентата.

 

Според Плевнелиев обаче, в случай че в Политическа партия са същински демократи, би трябвало да излязат и да поддържат напъните на управляващите за разрешаване на случая, а не да се сее популизъм и съмнение. 

Иначе президентът е склонен, че опитът за нападение против основния прокурор може да повлияе отрицателно на интернационалния имидж на България, както и на приемането ни в Шенген. Самата офанзива той смята, че е " акт на мафията - в необятния смисъл на думата и по метода, по който се възприема от задграничните ни сътрудници ". 

" Всеки счита, че мафията у нас се завръща с цялостна мощ. Счупихме репутацията на България за три години. Никой не гледа на страната ни като нещо положително. Миналата седмица, бях на икономическия конгрес в Делфи. Там трима министър-председатели - на Гърция, Албания и Косово, дефинираха България като неуправляема, изпаднала в безпорядък, страната, която няма положително име и известност ". 

В тази обстановка, в която по думите на Плевнелиев сме давани за образец за корумпираност и тежко политическо противоборство, е нужно отговорно държавно водачество, " с цел да се оттласнем от дъното ". 

Хората, които би трябвало да разплетат политическата рецесия, са Бойко Борисов и Кирил Петков, само че по тази причина и президентът Румен Радев би трябвало да даде " още малко време преди да стартира връчването на мандатите ". 

На въпрос има ли напън извън за сформиране на държавно управление, Плевнелиев отговори: " Много бих желал да има подобен, само че няма, споделям го в прав текст ". 

" Европейският съюз се е предал с това, което вижда у нас. България ще изгуби 10 милиарда по метода, по който е тръгнала и ще се трансформира в донор на Украйна. Да бъдат по този начин положителни двете обединения и да схванат какво ще вършат - групово самоубийство или държавно управление ". 

Относно вероятните сътрудници на ГЕРБ той сподели, че измежду тях не е Българска социалистическа партия, " която се трансформира в популистка партия с проруски възгледи ", нито Движение за права и свободи, което към момента не изчистило " сянката на подозрение след проблема " Магнитски ". 

Плевнелиев е безапелационен и че изброи " не трябва да има през юли, хората ще побеснеят, в случай че ги накараме да гласоподават през лятото ". 

" Но и не считам, че би трябвало да има избори две в едно, или три в едно с референдум по време на локалните избори. Ако ще се вършат избори две в едно, дано да е със идващите европейски. Там има доста огромен смисъл и " Възраждане " да закачат референдума си ". 

Двата разновидността за държавно управление с първия мандат са програмно политическо държавно управление или програмно експертно, като по-удачен би бил първият мандат. Не изключва и да има нов кабинет " Попов ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР