Всички трябва да са наясно, че антибългарската пропаганда в Република

...
Всички трябва да са наясно, че антибългарската пропаганда в Република
Коментари Харесай

Журналист: Македонските власти използват всеки удобен момент за антибългарска пропаганда

„ Всички би трябвало да са наясно, че антибългарската агитация в Република Северна Македония в никакъв случай не е серпантина, а македонските управляващи постоянно са се възползвали от моментите, в които тя може да бъде ескалирана. “

Това съобщи основният редактор на „ БГНЕС “ Георги Пашкулев пред „ Bulgaria ON AIR “ във връзка старта на делото против нападателите на Християн Пендиков . Той беше пребит на 19 януари, а прокуратурата счита, че причина за нападението е българската му етническа принадлежност . В същото време локални медии и политици настояват, че става въпрос за закононарушение от чисто престъпен темперамент .

Според Пашкулев вероятностите за делото не са изключително положителни, защото самите македонски управляващи подхранват антибългарското държание . Той добави, че ползите на страната въпреки всичко са относително предпазени, защото РСМ може да продължи към Европа единствено, в случай че промени Конституцията си . По думите му България е длъжна да алармира европейските си сътрудници за случая с Пендиков.

„ Без тази смяна македонците ще вървят обратно, ще бъдат небогати и корумпирани. България би трябвало да работи по линия на европейските институции “ , съобщи още той.

Пашкулев напомни, че през последната година македонците са си разрешили снизходително държание по отношение на България, като техният министър председател даже ни е давал препоръки по какъв начин да управляваме.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР