Всички те са милиардери, притежават луксозни яхти, дворци и дори

...
Всички те са милиардери, притежават луксозни яхти, дворци и дори
Коментари Харесай

Кои са санкционираните руски олигарси?


Всички те са милиардери, имат първокласни яхти, дворци и даже спортни клубове. Повечето са натрупали положението си с помощта на близки връзки с Кремъл и с Путин. Ето кои са глобените от Европейски Съюз олигарси.

Алексей Мордашов към този момент не може да проумее протичащото се. Той, който е четвърти по благосъстояние измежду руснаците, е включен в новия лист със. Заедно с още. „ Не разбирам по какъв начин тези наказания против мен биха могли да допринесат за уреждането на ужасния спор в Украйна “, съобщи олигархът. „ Отдавна се наемам с развиването на икономическото, културното и филантропичното съдействие сред доста европейски страни. “

Алексей Мордашов е направил положението си със стомана

Мордашов, който има седем деца, е натрупал положението си с производството на стомана. Подпомагал е развиването на германско-руските стопански връзки, около което се употребява с положително име в Германия. Мордашов владее доста добре немски език, от 2007 година взе участие в ръководството на туристическия тръст ТУИ, от който в това време има една трета.

Алексей Мордашов

Бизнес ползите на 55-годишния руснак обгръщат още веригата съветски супермаркети „ Лента “, портала за онлайн търговия „ Утконос “, вложил е и в просветителни и здравни компании. И е считан за доближен на Кремъл. Навремето съветският вестник „ Коммерсант “ написа за него, че по време на аудиенциите при Путин седи почтително като детенце, което чака да му дадат закуска.

Шефът на банка " Алфа " Михаил Фридман

Мултимилиардерът Михаил Фридман, притежател на най-голямата съветска частна банка „ Алфа “, също е в листата на глобените. Той има бизнес ползи в областта на търговията, както и в мобилните връзки.

Фридман бе известно време и акционер в третия по величина съветски нефтен тръст TNK-BP, само че през 2016 година разгласи, че дава цялото си имущество за благотворителни цели.

Михаил Фридман

Брюксел дефинира шефа на банка „ Алфа “ като един от водещите съветски финансисти и като спонсор на доближените на Путин. Фридман отхвърля тези упреци – било погрешно, че поддържа „ близки връзки “ с съветското държавно управление.

Банкерът Пьотр Авен

Бизнес сътрудникът на Фридман Пьотр Авен също счита да оспорва наложените наказания. Европейски Съюз го назовава „ един от най-близките олигарси на Путин “. Според Фридман и Авен основанията за глобите са „ изфабрикувани и безпочвени “ - те и двамата отхвърлят да са нещо като „ неофициални посланици на съветското държавно управление “.

Пьотр Авен е президент на банка „ Алфа “ от 1994 година. Преди това е бил министър на външната търговия и част от реформаторския блок в първото постсъветско държавно управление. Междувременно прекарва половината от годината в Лондон.

Шефът на " Транснефт " Николай Токарев

Останалите глобени олигарси са по-малко познати на европейската общност – като да вземем за пример Николай Токарев, началник на нефтения тръст „ Транснефт “. В началото на 2021 година неговото име нашумя по отношение на. Алексей Навални укори Токарев, че „ Транснефт “ косвено е финансирал строителството на двореца.

Николай Токарев

Преди три години позициите на Токарев се бяха поразклатили – откакто нечисти първични материали в тръбопровода „ Дружба “ доведоха до краткотрайно спиране на съветските нефтени доставки за Германия. Тогава Путин подреди на Токарев, с който се познава още от Комитет за Държавна сигурност (на СССР), да управлява тръбопроводите по-добре.

Босът на " Роснефт " Игор Сечин

Важна роля в съветския нефтен бизнес играе и Игор Сечин, шефът на държавния тръст „ Роснефт “. Той е в листата със наказания на Съединени американски щати още от анексията на Крим. Сечин е поддръжник на Путин още от 1990-те години.

Игор Сечин

Като заместник-председател на президентската администрация той разпореди разбиването на тогавашния максимален нефтен тръст „ Юкос “ и поемането му от „ Роснефт “. Тогава и оглави „ Роснефт “. По данни от съветските медии никой различен стопански необут не е показван толкоз постоянно по съветската телевизия дружно с Путин, колкото Сечин.

Медийният магнат Алишер Усманов

68-годишният мултимилиардер със положение от 16,8 милиарда $ Алишер Усманов също е в листата на глобените олигарси.

Алишер Усманов

Той е някогашен акционер в лондонския футболен клуб „ Арсенал “, имал е и забележително въздействие в Международния олимпийски комитет.

Усманов назова глобите „ нечестни “, дефинира обвиняванията като „ подправени и злепоставящи “ и съобщи, че ще ги оспори юридически. Той управлява холдинга USM, който печели парите си с метали, минно дело и телекомуникации.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР