Всички те под шапката на коалиция Заедно“, отиват на изброи,

...
Всички те под шапката на коалиция Заедно“, отиват на изброи,
Коментари Харесай

Братя милионери стоят зад новия проект на Ива Митева и Каримански

Всички те под шапката на коалиция „ Заедно “, отиват на изброи, освен това с грандоманската поръчка да вземат към 10% на 2 април.

Въпреки подозренията на мнозина, че политпроектът на Митева и Каримански е грациозен опит на Трифонов да вкара свои пионки и в идващия парламент, учиндолският шоумен в действителност няма общо с политическото номадство на досегашните си специалисти.

 

Запознати сочат, че идеолог на новия политически план е самият Румен Радев, а с финансирането на коалиция Заедно се е заел дискотечният необут Димитър Илиев. Двамата с брат му Красимир минават за доближени до президента. Някои даже сочат братята като значима частица от кръга на „ черните касиери “, координирани от президентския консултант Николай Копринков.

 

Братята Димитър и Красимир Илиеви

 

Митева бе измежду знаковите лица на партията на Трифонов, въпреки към този момент настойчиво да припомня, че не е била партиен член на Има Такъв Народ, а е работила с „ Тошковците “ в качеството си на специалист.

Подобна теза застъпва финансистът Каримански, който предходната пролет провокира грубо напрежение сред учиндолският политик и Кирил Петков около издигането му на кандидатурата за началник на Българска народна банка.

 

В последна сметка Каримански се размина със сладкия и значим пост, а малко по-късно, Трифонов изтегли министрите си от съдружния кабинет на Кирил Петков и обществено разгласи, че разривът във властта е почнал поради игнорирането на протежето му Каримански, който Кирил Петков нарекъл „ ла*но “ в телефонен диалог.

 

Първата индикация, че финансистът към този момент не желае да бъде свързван с Трифонов и клиентелистката му партия, пристигна преди няколко месеца, когато Каримански стана консултант на служебния финансов министър Росица Велкова. Оттогава е прекратил всевъзможни връзки с учиндолеца, а осведомени настояват, че даже не вдигал телефона си при неговите позвънявания, а демонстративно натискал алената слушалка.

 

Каримански твърдял, че е бил използван от Има Такъв Народ и не желае да поддържа връзка с никого от партията. Според осведомени той имал сделка с учиндолеца да бъде част от предходното съдружно държавно управление, само че останал изигран – нито бе включен в кабинета, нито оглави Българска народна банка.

 

Относно Ива Митева, която ръководи 45-то и 46-то Народно събрание, тя взела своето решение да скъса вечно с Трифонов около парламентарната драма от предишното лято със свалянето на ръководителя на 47-то Народно събрание Никола Минчев. Гласуването на оставката на Минчев на 16.06.2022 година провокира голям митинг пред Народното събрание, който е оказал сериозно влияние върху здравето и душeвността на Ива Митева.

 

Разградската юристка била прекомерно срещу бламирането на Минчев, с който работила добре, а още повече й се догадило, когато била препоръчана да заеме мястото му като началник на Народното събрание.

В резултат на напрежението около събитията Митева получи краткотрайна парализа на челюстта и посети лечебно заведение в прединсултно положение.

На идващия ден 17.06.2022 година, тя персонално разгласи, че не желае кандидатурата й да бъде гласувана за нов ръководител на Народно събрание, давайки знак, че срещу отстраняването на Минчев.

 

С новия политически план „ Заедно “, Митева и Каримански ще разчитат да влязат в Народното събрание на мястото на Стефан Янев като към този момент има индикации, че част от структурите на „ Български напредък “ ще работят в интерес на „ специалистите “ на Слави Трифонов.

 

Политически наблюдаващи се обзалагат, че упоритостта на Ива Митева е да бъде устроена като парламентарен арбитър от Румен Радев, само че това ще се случи най-рано след година. Не е изключено учредената от нея и Каримански коалиция да бъде употребена в бъдеще от Радев под една или друга форма.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР