Всички страни трябва да работят за среща НАТО-Русия. Това заяви

...
Всички страни трябва да работят за среща НАТО-Русия. Това заяви
Коментари Харесай

Борисов с изказване пред Седмия глобален бакински форум в Азербайджан

Всички страни би трябвало да работят за среща НАТО-Русия. Това съобщи в изявлението си пред Седмия световен бакински конгрес в Азербайджан министър председателят Бойко Борисов.

Пред форума той беше безапелационен, че конкуренцията във въоръжаването постоянно е директно обвързвана със обществените системи и колкото повече пари отделят бюджетите за въоръжение, толкоз по-малко има за обществени действия.

С азербайджанския президент Илхам Алиев Бойко Борисов разиска присъединяване на каспийската страна в построяването на европейския газов хъб " Балкан " и уточни Азербайджан като един от главните източници на газ за него.

Темата Борисов засегна и в изявлението си пред форума.
Бойко Борисов, министър председател на България: Неслучайно ние в България го кръстихме газоразпределителя " Балкан ". За да може всички балкански страни да го имат за собствен, тъй като той ще придвижва диверсифицирана азерска втечнена газ, която ще идва. И се споделя " Балкан ". Всички Балкана го имат за собствен, по този начин няма да приказваме за турски, сръбски,български и черногорски и албански потоци. " Балкан " е знак на Балканите и мисля че ще се одобри доста добре.  Борисов взе участие в откриването на Седмия световен бакински конгрес в Азербайджан Борисов взе участие в откриването на Седмия световен бакински конгрес в Азербайджан
Министър-председателят Бойко Борисов взе участие в церемонията по разкриване на Седмия световен бакински конгрес в Азербайджан, проведен от неправителстве...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР