Всички страни по сделката за износ на украинско зърно потвърдиха

...
Всички страни по сделката за износ на украинско зърно потвърдиха
Коментари Харесай

Войната: Киев може да започне износа на зърно още утре. Русия организира собствен трибунал за военни престъпления

Всички страни по договорката за експорт на украинско зърно потвърдиха уговорката си към съглашението след съветския удар в Одеса, сподели представител на Организация на обединените нации.

Киев заяви, че подготовката продължава и износът може да стартира още на следващия ден. Очаква се в идващите 120 дни, какъвто е срокът на контракта от Истанбул, Украйна да изнесе 25 млн. тона зърно на стойност 10 милиарда $.



Ударът на съветските въоръжени сили по военната инфраструктура в морското пристанище на украинския град Одеса не може и не трябва да повлияе започването на товаренето на зърно съгласно договореностите от Истанбул. Това съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Европа би трябвало да бъде подготвена за най-тежкия сюжет тази зима - цялостно прекъсване на газовите доставки от Русия. Това предизвести ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен в изявление за ДПА. Според нея, този миг може рано или късно да настъпи и с цел да бъдат смекчени следствията, Европейски Съюз би трябвало да спести 15% от потреблението си на газ до март идната година, както планува проектът на Брюксел, разгласен предходната седмица. Преди войната в Украйна, 40 % от синьото гориво в Европа идваше от Русия.



Русия възнамерява да подведе под отговорност в интернационален арбитражен съд, който сама ще учреди, повече от двеста украинци за закононарушения против човечеството.Трибуналът ще бъде основан и управителен от интернационалните организации, в които членуват Русия и нейни сътрудници. Това разгласи ръководителят на Следствения комитет на Руската федерация Александър Бастрикин. Според него, сега текат следствия и против жители на Англия, Канада, Нидерландия и Грузия за присъединяване им във войната на страната на Украйна.

До този миг Москва е обвинила 92 украински военнослужещи. Самата Русия е изправена пред над 1300 наказателни процедури против към 400 души в Международния углавен съд за закононарушения против цивилното население в Украйна.

Към днешна дата повече от 686 деца са били ранени, а 358 са починали в Украйна вследствие на експанзията на Русия. Това заяви службата на основния прокурор на Украйна. Според информацията, най-вече деца са потърпевши в Донецка област - 362.

Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР