Всички собственици на автомобили трябва да знаят за промените, свързани

...
Всички собственици на автомобили трябва да знаят за промените, свързани
Коментари Харесай

Край на манипулациите с техническите прегледи заради след Нова година, трошките отиват в историята

Всички притежатели на коли би трябвало да знаят за измененията, свързани с димомерите, спирачни стендове и газ анализаторите

Държавата приключва опциите за манипулиране на данните от техническите прегледи. От идната година пунктовете ще би трябвало да отговорят на нови условия, които да понижат опциите за интервенция в регистрираните данни. Това ще стане допустимо, тъй като всички данни ще се регистрират в действително време, оповестява БЛИЦ.

Техническите пунктове би трябвало да обезпечат съгласуваност на димомерите, спирачни стендове и газ анализаторите с осведомителната система на ИА „ Автомобилна администрация ". Това би трябвало да се случи най-късно доникъде на идната година, показват от организацията. Целта е да се лимитират опциите за смяна на данните от измерванията.

" Имаме установени случаи на механически лица, които манипулират резултатите от измерванията. При по този начин основаната организация това ще се минимализира и ще бъде открит и няма да има индивидуален фактор човешка интервенция ", изяснява Борислав Муеров, изп. шеф на ИА " Автомобилна администрация ".

До момента към 200 пункта от 1100 в страната дават отговор на новите условия. Посетихме подобен пункт, чийто уреди са свързани повече от година с организация " Автомобилна администрация "

" Прегледът става в действително време. Данните се изпращат в действително време в " Автомобилна администрация ", надлежно от там получаваме мнение дали автомобилът е изправен и коя екогрупа е ", показва Тодор Желев, специалист " Годишни прегледи ".

Друга смяна в нормативната разпоредба дава опция на " Автомобилна администрация " да събира техническа информация от автопроизводителите, която се дава и на пунктовете за годишни прегледи, с цел да се ревизират и съпоставят параметрите.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР