Всички снимки Кметът на с. Захари Стояново каза, че са

...
Всички снимки Кметът на с. Захари Стояново каза, че са
Коментари Харесай

Шабленски села въстанаха заради път като лунен пейзаж, за който плащат винетка

Всички фотоси

Кметът на с. Захари Стояново сподели, че са оповестили неопределен митинг. Днес демонстрацията ще продължи два часа, а с всеки идващ ден ще се усилва времето за затваряне на пътния сектор.

Проблемният сектор е към 5 километра и е като лунен пейзаж . Той свързва двете села Дуранкулак и Захари Стояново, и е един от главните пътища, по който минава тежкотоварният трафик сред вата пункта с Румъния в региона.

" Пътувам по този път към този момент 20 години. Мога да кажа, че единствено един път са правили рехабилитация. Той е в доста неприятно положение, а се постанова ежедневно да пътуваме по него ", изясни Мария Златева пред bTV.

Снимка: БТА

" Има доста придвижване на камиони. Налага се да се разминаваме, да се изчакваме. Кара се в едното платно поради дупките. Чупим си колите ", добави тя.

Снимка: БТА

Пътят е третокласен, маркировка няма, само че за него се заплащат винетки.

" От предходната година имаме 6 писма, изпратени до Областно пътно управление-Добрич. Отговорите, които получаваме, са уклончиви ", сподели кметът на Дуранкулак Веселин Йорданов.

Кметът на с. Захари Стояново Веселин Йорданов
Снимка: БТА

" Имаше заричане за март, след това за парил. Сега имаме за август 2024 година при вероятно планиране и вероятно финансиране. Размива се работата и не се знае дали ще стане изобщо, а пътят се употребява всекидневно. Той е най-краткият до регионалния град ", добави кметът.

Снимка: БТА

От АПИ обясниха, че пътят ще бъде ремонтиран след великденските празници.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР